Annons

Stångåkonsult höjer hyrorna

Kinda Hyrorna höjs för Stångåkonsults hyresgäster i Kinda kommun vid årsskiftet. För lägenheter med varmhyra blir höjningen 2,3 procent.

Stångåkonsult har varit i blåsväder och kritiserats av Hyresgästföreningen för bristande fastighetsförvaltning. Det ledde bland annat till att bolaget inte fick höja hyrorna 2011.

Det finns fortfarande saker kvar att åtgärda, men eftersom hyresvärden planerar underhåll under nästa år har Hyresgästföreningen gått med på att hyrorna höjs. Bland annat ska fasaden på Storgatan 20, det så kallade Sveahuset, åtgärdas. Dessutom ska första etappen av tre utföras när det gäller fasadmålning på Nygatan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stångåkonsult hade begärt att få höja med tre procent. Resultatet innebär att en lägenhet med varmhyra som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 115 kronor dyrare. Kallhyran höjs med 1,75 procent.

Stångåkonsult har sammanlagt ett 40-tal lägenheter i Kisa och Slätmon.

Annons
Läs också Nya hyror hos Kindavärdar Stångåkonsult höjer hyrorna från årsskiftet Privata hyrorna nästan helt klara i Kalmar län Ingen hyreshöjning hos Stångåkonsult i Kisa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.