Annons

Stor ombildning i Södertälje stoppas

Södertälje Hyresgäster i Hovsjö vill ombilda 126 hyresradhus till bostadsrätter. Telge Hovsjö säger nej till en försäljning. Men stänger inte dörren för en ombildning i framtiden.
Foto: Kenneth Samuelsson
Hyresgästerna på Kvarstavägen fick nej av Telge Hovsjö när de ville ombilda.

Hyresgäster på Kvarstavägen 1-95 och Granövägen 115-146 har frågat Telge Hovsjö om de får köpa fastigheten Litografin 3 med 126 radhus och 187 p-platser och en lokal.

Men styrelsen i Telge Hovsjö säger nej till en försäljning. Enligt vd:n Juan Copovi Mena är skälet att bolaget nyligen sålde 117 hyresradhus till en bostadsrättsförening. Men det starkaste skälet är att bolaget vill avvakta den strukturplan för Hovsjö som Södertälje kommun lägger fram 2019. Planen ska bestämma hur Hovsjö ska utvecklas, hur många och vilken typ av bostäder som ska byggas. Men i planerna ingår även att halva Telge Hovsjös bestånd ska säljas.
– Vi vill inte sälja ut mer just nu utan vill avvakta vilken typ av bostäder som ska byggas, vi vill ha en bra blandning av nytt, gammalt, hyresrätter och bostadsrätter, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Stänger ni dörren helt för en ombildning?
– Det beror på vad som kommer att byggas, viktigast är att det blir en bra blandning, säger han.

Annons

Hyresgästerna har anlitat ombildningskonsulten Restate Bjurfors Isaksson Partners AB som hjälpt till att bilda en bostadsrättsförening. Enligt brevet från ombildningskonsulten till bostadsbolaget har 84 procent av hyresgästerna sagt att de vill köpa sin lägenhet.

Liberalerna och Kristdemokraterna i Telge Hovsjös styrelse reserverade sig mot beslutet att säga nej till försäljningen. ”Vi menar att det är bättre att människor i området kan få äga sin bostad, det blir bättre mix av hyresrätter och bostadsrätter samt att resursstarka personer kan bo kvar i Hovsjö”

Annons
Läs ocksåBostadsbolag säljer 117 radhus till hyresgäster
Läs också Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.