HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störningar gjorde att de deponerade hyran

Jönköping För ett par i Tranås förvandlades drömlägenheten snabbt till en mardröm. Till slut sade de upp kontraktet och deponerade den sista hyran. Nu väntar de spänt på vad som ska hända. 

Förra våren flyttade de in i den totalrenoverade paradvåningen i en äldre fastighet. Men det visade sig snabbt att lägenheten hade stora brister. Den saknade helt ventilation. Det rann kondens på badrumsväggarna och köket saknade köksfläkt.

– Vi kunde inte laga mat för då gick brandlarmet, berättar hyresgästen som vill vara anonym.

Läs ocksåDeponering kan vara ett farligt beslut

Trots påtryckningar, åtgärdade värden inte bristerna. Paret stod ut. Men så började värden att totalrenovera lägenhet ovanpå. Det blev droppen. 

– De slog med släggor från morgon till kväll. Det gick överhuvudtaget inte att vistas i lägenheten på grund av störningarna. Värden ryckte bara på axlarna åt problemet, säger hyresgästen.

Störningarna var så kraftiga att paret tvingades att säga upp sitt kontrakt. Sambon hade kvar sin tidigare lägenhet och de flyttade dit. Uppsägningstiden var en månad, men paret såg ingen rimlighet i att betala hyran. De valde då att deponera hela hyran för den månaden med hänvisning till störningarna. 

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Eftersom paret inte betalade hyran till värden, fick de en påminnelseavi. Ärendet gick sedan till inkasso-myndigheten. Mannen bestred då fordran med hänvisning till att de deponerat hyran till länsstyrelsen. Tre dagar senare återkallades därför fordran.

– Deponering av hyran ska vara till för att skydda hyresgästen från att bli vräkt. Nu var vi inte rädda för att det eftersom vi hade en annan bostad. Men det är ju katastrofalt om deponering leder till vräkning, konstaterar han. 

Idag väntar paret på respons från värden. Om värden kräver tillbaka det deponerade beloppet, kommer paret gå till domstolen för att få tillbaka sina pengar.

Läs ocksåUlf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram
Läs också Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.