Annons

Studentkåren efterlyser soffplatser till hemlösa studenter

Malmö För att förekomma anstormningen av studenter till hösten går Studentkåren i Malmö ut med en efterlysning av soffplatser till husvilla studenter. Den som har en soffa och kan tänka sig en nattgäst kan tjäna upp till 500 kronor i veckan.

500 kronor är vad en bostadslös student kan tänka sig att betala för en soffa att sova på till hösten. Det tror i alla fall Studentkåren vid Malmö högskola som har satt det som högsta rekommenderade gräns. Studentkårens soffprojekt är inte tänkt som en permanent lösning för någon utan ett sätt att avhjälpa den mest akuta situationen vid terminsstart, för den som ännu inte hittat en bostad. I fjor kopplade kåren ihop ett trettiotal studenter med soffutlånare och i år hoppas man få ihop ännu fler.

– Det är därför vi är ute i så god tid. Förra året hann vi inte få fram tillräckligt med soffor. Genom soffprojektet hoppas vi kunna underlätta bostadssituationen något i början av terminen så jag hoppas att så många soffutlånare som möjligt anmäler sig, säger Pontus Nilsson på Studentkåren i Malmö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt honom är det framför allt tidigare studenter som kan tänka sig att låna ut sin soffa under en kortare period. Redan nu har man två studenter som behöver en soffplats i augusti.

Annons

– Det handlar om personer som behöver någonstans att sova i väntan på att de får en egen lägenhet, säger Pontus Nilsson.

 

Annons
Läs också14 200 unga vuxna i Malmö och Lund vill ha egen bostad
Läs också Soffprojekt har gett över 100 sovplatser När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.