Annons

Swenor begärs i konkurs

Örebro Degerfors Energi begär den norska hyresvärden Swenor Degerfors i konkurs. Totalt är skulderna nu uppe i närmare två miljoner kronor.

​Degerfors Energi beslutade i dag att begära den privata hyresvärden Swenor Degerfors i konkurs.

Trots att hyresnämnden så sent som i går eftermiddag beslutade om tvångsförvaltning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi är rädda om de pengar vi har och problemet med en tvångsförvaltning är att överskottet av förvaltningen tillfaller Swenor. Vi kan inte räkna med att vi kommer få igen de där pengarna. Men på det här sättet minimerar vi förlusten, säger Roland Halvarsson som är vice ordförande i Degerfors Energi och kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Av humanitära skäl gick kommunen in och betalade värmen för hyresgästerna när den stängdes av i slutet av maj. Därmed räknar Halvarsson med att Swenors totala skuld till Degerfors kommun nu är uppe i två miljoner kronor.

– Det tickar på hela tiden, säger han.

Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

Egentligen ska en bolagsstyrelse endast ta hänsyn till vad som är bäst för bolaget, men riktigt så gick det inte att göra i det här fallet. Roland Halvarsson har i egenskap av ordförande i kommunstyrelsen även sett i ett större perspektiv eftersom Swenor Degerfors har skulder till flera delar inom kommunen.

Annons

– När man sitter på ett politiskt mandat väger man in helheten när ett sådant här beslut tas. I förläggningen är det här skulder som drabbar skattebetalarna så vi tror att det här är det enda sättet at få en lösning på problemet.

Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.