Annons

Tålamodet slut med hyresvärd i Åmål

Åmål Nu är tålamodet slut. I & M Fastigheter på Odengatan i Åmål har ett åtgärdsföreläggande att vänta.

Trots  att hyresvärden haft ett år på sig att åtgärda felen har inget hänt. Det har gått mer än fem år sedan Göteborgsbolaget I & M Fastigheter AB tog över de sex husen i kvarteret.

Totalt rör det sig om ett 40-tal lägenheter i centrala Åmål. Hem & Hyra har vid flera tillfällen skrivit om hur eftersatt skötseln är. Och Hyresgästföreningens ärendehandläggare Sune Pedersen säger att det är det värsta han sett.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Jag har aldrig varit med om något värre under mina sex år på Hyresgästföreningen, säger han. Det är en ren sanitär olägenhet, med mögel och rent farliga elinstallationer. Det är en allmänt dålig miljö.

Annons

Han säger att det gått så långt att hyresgästerna inte ens vill prata med hyresvärden.

− Nu har vi kontaktat hyresvärden och sagt att han har en vecka på sig att åtgärda felen. Om inget händer nu kommer vi att vända oss till Hyresnämnden med ett åtgärdsföreläggande och då även kräva ett vite, säger Sune Pedersen.

Annons
Läs ocksåTredjedel av 5-årsplanen för Järnvägshusen avklarad - "Framåt sommaren blir det nyinflyttning"Efter år av väntan har Doris Bergkvist, hyresgäst i Järnvägshusen i Åmål, äntligen fått sin trasiga spis utbytt.

Sune Pedersen säger att den bedömning Hyresgästföreningen har gjort, är att det är god ekonomi i företaget och att det handlar om ren ovilja från hyresvärden att åtgärda felen.

I & M:s skandalhus i Åmål
Läs också Skandalvärden hotas av nya viten efter stora brister i brandskyddet Skandalhusen i Åmål har fått nya ägare - och hyresgästerna nytt hopp Oro i Skandalhusen i Åmål efter bombdåd i Göteborg Nu städar Åmåls-värden de omskrivna skandalhusen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.