Annons

Timråbo, Krambo och ÅFA höjer hyran

Ånge Hyrorna för 2016 i Timrå, Kramfors och Ånge är färdigförhandlade. Hyrorna höjs med mellan 0,58 och 0,6 procent.

Efter förhandlingar med får AB Timråbo höja hyrorna med 0,6 procent från 1 april 2016. Deras yrkande var 0,94 procent.

– Vi kommer fortsätta vår stora satsning på underhåll. I år är det mycket fasad, tak och även ett stambyte. I övrigt fortsätter vi vårt jobb med energioptimering, säger Timråbos vd Lotta björklund till Hem & Hyra.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Parkeringar och garage höjs inte utan ligger kvar på 2015 års nivå.

Från och med 1 mars 2016 så höjs hyrorna också hos Krambo med 0,6 procent.

Det kommunalägda bostadsbolaget ville före förhandlingarna påbörjades ha ett påslag med 3,78 procent från 1 mars. Det är årets högsta yrkande bland allmännyttorna i södra Norrland.

Annons

En sådan höjning skulle ha inneburit att den som har en månadshyra idag på 5 500 kronor skulle fått ett påslag med 208 kronor.

Läs ocksåVärdens storsatsning: Ett klipp att låta robotar sköta mattornaEn robotgräsklippare i full färd med att trimma en gräsmatta.

Nu blir istället höjningen 33 kronor.

Ånge kommuns allmännytta ÅFA höjer sina hyror med 0,58 procent från 1 april. Dessutom tillkommer 60 kronor per lägenhet för det fibernät som ÅFA planerar att anlägga under året.

– När nedgrävningen av fibernätet är klart höjs hyrorna med 30 kronor och sedan med ytterligare 30 kronor ett halvår senare, säger Hyresgästföreningens förhandlare Conny Säker.

Annons
Läs ocksåChristina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Läs också Planen som ska ta Härjegårdar ur krisen Timråbo satsar extra på sommarjobbare Kartläggning: Så blev hyrorna där du bor - jämför med grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.