Annons

Törebodabostäder i gungning

Töreboda Ordföranden hoppade av och vd:n sade upp sig. Törebodabostäder är i kris. I går kväll avslog  kommunfullmäktige bolagets förslag att köpa fler lägenheter. Hyresgästföreningen är kritisk.– Bostadsbolaget behöver utvecklas och bli större. De är för små för att öka soliditeten, säger Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson.
Törebodabostäders ledning satt allt på ett kort när de ville köpa 60 lediga lägenheter för att stå bättre rustade inför framtiden. Men det blev nej i kommunstyrelsen och i går kväll sa även Töreboda kommuns fullmäktige nej till köpet.
– Bolaget behöver absolut bli större och klarar dessutom att äga och förvalta fler bostäder med den personal som finns i dag, säger Per Johansson.
Törebodabostäder är ett helägt kommunalt aktiebolag som bildades 1962 och äger 274 lägenheter och 3 affärslokaler i Töreboda. De är tillsammans med Gullspångsbostäder de minsta bostadsföretagen i Skaraborg.
Per Johansson är oroad över Törebodabostäders ekonomiska utveckling. Mindre pengar ger sämre underhåll. På onsdag och torsdag sätter han sig vid förhandlingsbordet med vice ordföranden i Törebodabostäder för att göra upp om årets hyror.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Sparkades från Mariehus - Gör vd-comeback i Töreboda Höjda hyror i Skaraborg Törebodabostäder står för högsta kravet – i procent Vindsförråd i Töreboda blev eftertraktade lägenheter Högt yrkande från Törebodabostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.