Annons

Tranåsbostäder prisas för sin energibesparing

Tranås Tranåsbostäder vinner Sabos utmärkelse Årets energiutmanare 2014 i kategorin mindre företag.

Det här med att spara energi är något Tranåsbostäder satsat på, bland annat genom att tillsätta en energigrupp med ansvar för energiarbetet. Bolagets alla kund- och fastighetsansvariga har fått en omfattande utbildning i energisparåtgärder. Ekonomiskt har Tranåsbostäder satsat ungefär två miljoner kronor per år på sitt energispararbete. Olika tekniska system har tagits i bruk, till exempel för att kunna följa upp temperaturer.

Juryns motivering lyder:

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Tranåsbostäder vinner utmärkelsen Årets energiutmanare i kategorin mindre företag för sitt dedikerade arbete med att minska energianvändningen, där både styrelse och personal brinner för arbetet. En ambitiös målsättning kombinerat med konkreta åtgärder på flera nivåer och med gott resultat gör att juryn bedömer att Tranåsbostäder är en energiutmanare i högsta klass.”

I ett nyhetsbrev kommenterar Söten Carp, vd för Tranårsbostäder, hur det känns att få priset:

Annons

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta för den här utmärkelsen, vilken stärker oss inför det fortsatta energiarbetet. Vi fokuserar just nu på nästa steg i vårt energiprogram, där vi planerar för förnybara energilösningar som bland annat solfångare.

Läs ocksåHyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsenThea Thanprasit, halvkroppasbild, sitter med jeans framför sig på bordet, på återbruksverkstaden.

Tranåsbostäder äger och förvaltar omkring 670 lägenheter men har även en stor mängd kommunala fastigheter under sitt ansvar.

Årets energiutmanare 2014 i kategorin större företag gick till Sollentunahem.

Annons

Här kan du läsa mer om Sabos energiutmaning

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.
Läs också Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.