HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trögt för Haninge Bostäders ombildning

Haninge Intresset för att ombilda 88 hyresrätter i Jordbro har varit svalt. Nu ska ombildningskonsulten försöka göra köpet mer attraktivt.

Charlotte Högberg, projektledare på Colliers, som är ansvarig för ombildningsprocessen i Jordbro, säger att det finns ett intresse för att köpa, men om det räcker för att få en majoritet för en ombildning återstår att se.
– Vi undersöker nu om vi kan göra det mer attraktivt för de som är intresserade. Vi kan inte påverka köpeskillingen för fastigheten men kanske kostnaderna för till exempel stambyte och underhåll, säger hon.

Vad varje hyresgäst ska betala för sin lägenhet är inte bestämt ännu men siffror som florerat tidigare är cirka 650 000 för en fyra på 93 kvadratmeter då med en avgift på 3 700 kronor. En tvåa på 65 kvadratmeter kostar  cirka 450 000 och en avgift på 2 600 kronor i månaden.
Lars Berglund tillhör ombildningskritikerna och vill inte köpa.
– Nej, skulle inte tro det, det är för dyrt. Intresset är inte så stort så jag tror inte det blir någon ombildning, säger han.

Annons
Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Tanken var att tidsfristen för en ombildning av 88 lägenheter i Jordbro skulle löpa ut i jul. Men konsulten på Colliers har inte lyckats samla ihop de 2/3 delar av hyresgästerna som krävs för att rösta igenom en ombildning. Haninge Bostäders styrelse har därför beslutat att de boende får fram till den 28 februari på sig att få ihop tillräckligt många röster. Allt för att försöka uppfylla kravet på ombildning i Jordbro som politikerna i Haninge kommun skrivit in i Haninge Bostäders ägardirektiv.

Annons
Läs också Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.