Annons

Tusentals i manifestationer för hyresrätten

Stockholm På ett tjugotal orter i landet protesterade Hyresgästföreningen mot marknadshyra och för att rädda hyresrätten. Louise Möller och Emelie Strömlund var två av hundratals som skrev på ett jättelikt vykort till bostadsminister Mats Odell.

– Många tror att hyresrätten spelat ut sin roll. Det är fel, sa Natasja Mrdjanov från Hyresgästföreningen när hon höll sin appell inför lördagsflanerande stockholmare och andra på Sergels torg på lördagen.

På många håll protesterade Hyresgästföreningen mot planerna på marknadshyra och utförsäljningar av hyresrätter. I Göteborg demonstrerade man till sambatoner. I Malmö spelade hiphop-bandet Advance patrol och stå upp-komikern Lena Frisk underhöll. På Sergels torg i Stockholm skrev hundratals på ett två meter stort vykort.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi vill stödja Hyresgästföreningen. Vi vill flytta till Stockholm och gå i gymnasium här, där det finns fler linjer att välja, sa Emelie Strömlund från Degerfors.

På trappan ovanför dem talade Janåke Skoog från Hyresgästföreningen om högre hyror och färre hyresrätter och föreslog att det är dags att bilda en talkör och ropa: Heja hyresrätten!

Annons
Läs också Gatuprotest mot allmännyttans krav i Göteborg Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Hyresgäster demonstrerade mot värdarnas rekordkrav Sovsäckar för att lyfta bostadsfrågan Göteborg nav för protester mot marknadshyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.