Annons

Tv-profil inblandad i hyrestvist

Nacka Efter en lång konflikt med hyresvärden blev Anne och Danny Sundberg av med sitt förråd. John Chrispinsson, som varit samtalsledare för Hyresgästföreningen, ingår i bolaget som äger fastigheten.

​På gårdsplan utanför huset på Lillängsvägen i Nacka är stämningen tryckt. Hyresvärden Jan–Erik Wahlberg hävdar att hyresgästerna är rättshaverister. Hyresgästerna Anne Sundberg och sonen Danny hävdar att han ljuger.

På det gula förrådet som konflikten handlar om har kronofogden precis monterat nya hänglås. Anne Sundberg hävdar att husets hyresgäster har fått använda förrådet i över 20 år och att de haft ett muntligt kontrakt med de gamla ägarna.
Sonen Danny har grejat med mopeder i förrådet.
– Nu har jag ingenstans att ta vägen. Mopederna är en del av mitt liv som han har tagit ifrån mig, säger Danny Sundberg och nickar mot Jan–Erik Wahlberg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jan–Erik Wahlberg säger att han funderar på att använda förrådet till kontor och menar att han försökt få dem att tömma förrådet och städa upp tomten självmant.
– Det såg ut som ett tattarläger när jag köpte huset och de har vägrat att städa upp och därför var jag tvungen att vända mig till tingsrätten, säger han.

Annons
Tingsrätten gick på hyresvärdens linje eftersom det inte fanns något skriftligt kontrakt och man lyckades inte heller hitta någon som kunde bekräfta det påstådda muntliga avtalet. Tingsrätten beslutade därför att avhysning från förrådet skulle ske. Hyresgästerna ska också betala rättegångskostnaderna.
 
Villa Nuovo köpte huset ”Gula villan” augusti 2009. Jan-Erik Wahlberg är vd och mannen John Chrispinsson är suppleant i styrelsen för bolaget Villa Nuovo. Parets bolag äger fastigheter i Spånga, Hammarbyhöjden och Nacka.
Du sitter i styrelsen i bolaget. Är du delägare också?
– Det är Jan–Erik som äger bolaget och har hand om fastighetsverksamheten, jag har inte så bra koll på bolagen utan hör mest om det vid frukostbordet. Jag är lite osäker på om jag äger någon del, men han är ju min äkta hälft.
 
Du jobbar ju som moderator i flera bostadspolitiska sammanhang bland annat för Hyresgästföreningen. Hur ser du på att du  är involverad i fastighetsaffärer och har hamnat i en hyresgästkonflikt och samtidigt arbetar för Hyresgästföreningen?
– Tanken har inte slagit mig. Tvärtom ser jag den lilla kunskap som jag har fått om fastighetsaffärer som en fördel i mitt arbete. Det är som om jag inte skulle kunna ha barn på dagis för att jag är moderator i sammanhang där dagisfrågan diskuteras. Liknelsen kanske haltar lite men det är svårt att helt undvika risker.

Läs också Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Domare vanvårdade lägenhet och byggde sopberg av bag-in-boxkartonger – straffas av värden Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.