Annons

Tv-profil vräker hyresgäst

Nacka Anna och Danny Sundberg vräktes från sitt förråd tidigare i år. Nu vill hyresvärden även vräka dem från lägenheten. John Chrispinsson, som varit samtalsledare för Hyresgästföreningen, ingår i bolaget som äger fastigheten.

​Mötet i hyresnämnden i slutet på maj skulle handla om att hyresgästen Anna Sundberg ville stoppa renoveringen av sin lägenhet. Men det blev ingen förhandling. Hyresvärden Jan-Erik Wahlberg, som tillsammans med John Chrispinsson sitter i styrelsen i Villa Nuovo som äger fastigheten, meddelade att lägenheten inte ska renoveras. Jan-Erik Wahlbergs besked till Anna Sundberg var att hennes hyresavtal i stället ska sägas upp.

I den formella uppsägningen av lägenheten som kom till Anna Sundberg den 26 maj beskylls hon för en rad saker. Hon ska ha stört hantverkare som utfört arbete på fastigheten och flera gånger ha vägrat hantverkare tillträde till lägenheten. Hon beskylls också för att ha använt parkeringsplatser som tillhör grannen, en mäklarfirma, men även för att ha gått igenom mäklarens brevlåda. 

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Enligt Anna Sundberg är beskyllningarna falska och hon kommer inte att gå med på att flytta från lägenheten. Tvisten kommer därför att avgöras i hyresnämnden senare i år.

Villa Nuovo köpte huset ”Gula villan” i Nacka i augusti 2009. Jan-Erik Wahlberg är vd och maken John Chrispinsson är suppleant i styrelsen för bolaget Villa Nuovo. Parets bolag äger fastigheter i Spånga, Hammarbyhöjden och Nacka. John Chrispinsson har varit samtalsledare i flera bostadspolitiska sammanhang för Hyresgästföreningen och HSB.

Annons
Uppsägningen av lägenheten var kulmen på en tvist mellan hyresvärden och hyresgästen om ett förråd. Anna Sundberg hävdar att hon har rätt till förrådet men tingsrätten gick tidigare i våras på hyresvärdens linje och hon och sonen blev av med förrådet.

Läs också Domare vanvårdade lägenhet och byggde sopberg av bag-in-boxkartonger – straffas av värden Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar Kyrkans misstag fall för hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.