Annons

Tvångsförvaltning för trakasserier och brister i fastigheten

Jönköping Hot, glåpord och försök till misshandel. Värden i Eksjö har under en längre tid ägnat sig åt att trakassera sin hyresgäst. Nu döms värden till tvångsförvaltning och hyresgästen hoppas på lugn och ro.

Hyresgästen i Eksjö har inte haft annat än problem sedan han och hans hustru flyttade till sin nuvarande lägenhet för fyra år tillbaka. Ganska omedelbart började mardrömmen. Paret upptäckte svartmögel i våtutrymmet och tapeterna började släppa. Men fastighetsägarna vägrade åtgärda det och hänvisade dem istället till ett badrum i en ledig lägenhet i fastigheten. Hyresgästen kontaktade då miljö- och hälsovården varpå fastighetsägaren tog bort duschen och handfatet i parets badrum. Men han satte aldrig dit något nytt. Värden har även tagit bort badrumsdörren, stängt av elen under en vecka och stängt av varmvattnet i två dagar.

Men det värsta är kanske inte bristerna i fastigheten. Värden har dessutom trakasserat och hotat hyresgästen och hans hustru. Han har bland annat kommit in i lägenheten och satt upp lappar. Knackat på fönstret tidigt på morgonen och skrikit glopord. Vid ett tillfälle trängde han sig in i lägenheten på natten och försökt sparka hyresgästen i magen. Den händelsen har hyresgästen polisanmält.  

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden beslutade om tvångsförvaltning i tre år av de båda fastigheterna. Eksjöbostäder AB förvaltar nu fastigheterna. 

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.