HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning för trakasserier och brister i fastigheten

Jönköping Hot, glåpord och försök till misshandel. Värden i Eksjö har under en längre tid ägnat sig åt att trakassera sin hyresgäst. Nu döms värden till tvångsförvaltning och hyresgästen hoppas på lugn och ro.

Hyresgästen i Eksjö har inte haft annat än problem sedan han och hans hustru flyttade till sin nuvarande lägenhet för fyra år tillbaka. Ganska omedelbart började mardrömmen. Paret upptäckte svartmögel i våtutrymmet och tapeterna började släppa. Men fastighetsägarna vägrade åtgärda det och hänvisade dem istället till ett badrum i en ledig lägenhet i fastigheten. Hyresgästen kontaktade då miljö- och hälsovården varpå fastighetsägaren tog bort duschen och handfatet i parets badrum. Men han satte aldrig dit något nytt. Värden har även tagit bort badrumsdörren, stängt av elen under en vecka och stängt av varmvattnet i två dagar.

Men det värsta är kanske inte bristerna i fastigheten. Värden har dessutom trakasserat och hotat hyresgästen och hans hustru. Han har bland annat kommit in i lägenheten och satt upp lappar. Knackat på fönstret tidigt på morgonen och skrikit glopord. Vid ett tillfälle trängde han sig in i lägenheten på natten och försökt sparka hyresgästen i magen. Den händelsen har hyresgästen polisanmält.  

Läs ocksåRekordsiffror för bostadsförmedlingen

Hyresnämnden beslutade om tvångsförvaltning i tre år av de båda fastigheterna. Eksjöbostäder AB förvaltar nu fastigheterna. 

Läs också Ramaskri när värden förbjöd studsmattor Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Här fick 90 unga hyresgäster jobb Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.