HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning i Trelleborg avvärjd

Trelleborg Efter ett dygn utan ström fick de 28 hyresgästerna tillbaka elen sedan fastighetsägaren betalt delar av skulden. Därför blev det inget beslut om tvångsförvaltning i hyresnämnden.

Det var på torsdagen i förra veckan som Trelleborgs energiförsäljning AB ströp leveransen av el till tre fastigheter i Trelleborg på grund av obetalda elräkningar. 28 hyresgäster stod plötsligt utan ström. Hyresgästföreningen begärde därför åter tvångsförvaltning av husen. Ägare är en ökänd Trelleborgsvärd, en 57-årig man med en rad ärenden hos Hyresgästföreningen. Efter åratal av problem i de tre fastigheterna begärde Hyresgästföreningen förra sommaren att husen skulle tvångsförvaltas. Då avvärjdes hotet genom att husen fick en tillfällig förvaltare som tog över driften. 

Vid onsdagens förhandling i hyresnämnden dök hyresvärden aldrig upp. Under mötet framkom det att den tillfälliga förvaltningen inte fungerat, bland annat ska förvaltaren aldrig ha fått alla husnycklar som behövdes för jobbet och lämnade därför uppdraget i mitten på februari. Men eftersom delar av elräkningen betalts och strömmen återvänt till fastigheterna efter ett dygn så blev det inte aktuellt med någon akut tvångsförvaltning.

Läs ocksåHyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den

Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen förklarade att hon avser att driva frågan om tvångsförvaltning vidare. En rad problem återstår i husen. Bland annat riskerar en av fastigheterna att få vattnet avstängt.

Den 2 juli ska hyresnämnden ta upp frågan om fastigheternas framtid på nytt.

Läs också Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta Urinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.