Annons

Unga vuxna får vänta

Stockholm Stockholmshem och organisationen jagvillhabostad.nu har sedan 2008 planerat bygget av ett femtonvåningshus i Råcksta med rimliga hyror för unga vuxna. Men projektet drar ut på tiden eftersom det kommit in så många synpunkter från närboende.

I pilotprojektet har parkeringsplatser slopats bort för att minska kostnaderna. Jagvillhabostad.nu och Stockholmshem hoppas på att byggandet kan sättas igång i höst.
− Men det finns risk för överklagan eftersom det har kommit in för många synpunkter till Stadsbyggnadskontoret, säger Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på jagvillhabostad.nu.

I september väntas ett nytt antagandebeslut som i sin tur kan överklagas. Tidsplanen för bygget påverkas därmed av synpunkter och bygget kan dröja i flera månader eller år, enligt Stockholms stads stadsbyggnadskontor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Hyresgäster hade för varmt i lägenheter – får 2,6 miljoner i kompensation Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.