Annons

Upplands Väsby – en av dem som ombildade mest

Upplands Väsby Den traditionellt starka S-kommunen Upplands Väsby var en av dem som genomgick ett maktskifte 2006 – och de har visat sig i utförsäljningen av Väsbyhem. 1 256 lägenheter ombildades i Upplands Väsby, alla allmännyttiga.

Jan Holmberg (M) är kommunalråd i Upplands Väsby. Han meddelar att ombildningarna kommer att fortsätta om den högerstyrda majoriteten får fortsatt förtroende i kommunen.

– Väsbyhems uppdrag är att bygga, förvärva, avyttra och förvalta sitt bostadsbestånd. Det finns gott om hyreslägenheter i vår kommun. Väsbyhem har i dag cirka 5 000 hyreslägenheter och tre andra hyresvärdar har drygt 1 000 hyreslägenheter, säger Jan Holmberg.  

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Han berättar att Väsbyhem har planer på att bygga 500 nya bostäder under den kommande mandatperioden, bland annat 30 stycken lägenheter för ungdomar som ska vara klara 2011/2012.
– Väsbyhem har dessutom reserverat 270 lägenheter för ungdomar, så lägenheter för ungdomar finns. När det gäller byggkostnaden, styrs den tyvärr av regelverk och skattepålagor, vilket gör att det inte kan byggas billiga lägenheter, däremot små och effektiva, säger Jan Holmberg.

Annons
Läs också Smedby borta från polisens lista över utsatta områden Väsbyhem reste till Marbella - slutnotan 1 051 955 kronor Väsbyhem höjer hyran – tvåårsavtal klart Väsby klarar mottagande av nyanlända Hyresklart i Väsbyhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.