HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Upprustning under tusenlappen hos Botkyrkabyggen

Botkyrka Hyresgästföreningen och Botkyrkabyggen har kommit överens om ett nytt upprustningsavtal med hyfsat låga hyreshöjningar – under tusenlappen för en trea på 77 kvadratmeter.

Upprustningsavtalet omfattar kök, badrum och toalett i lägenheterna samt åtgärder i gemensamma utrymmen och allmän uppfräschning av fasader och utemiljö. För en trea på 77 kvadratmeter landar hyreshöjningen strax under tusenlappen. Jämfört med många andra upprustningar i länet får det ses som lågt.

Hyresgästföreningen Region Stockholms nya ordförande Simon Safari har jobbat med avtalet i två års tid.

Läs ocksåMorddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

– Jag är jättenöjd, ambitionen har varit att alla hyresgäster ska kunna bo kvar. Det går att göra en rejäl upprustning med mycket innehåll för en liten peng. Tålamod och dialog ligger bakom, säger Simon Safari.

I första skedet gäller avtalet fastigheterna på Odlingsvägen 20–34 samt Krögarvägen 2–12. Avtalet kommer sedan att ligga till grund för övriga upprusningar i Botkyrkabyggens bestånd.

– Bolagets kompisar gör kanske inte vågen för den här överenskommelsen. Men Botkyrkabyggen är affärsmässiga och tar samtidigt ansvar, precis som ett allmännyttigt bostadsbolag ska fungera, säger Simon Safari och avslutar.

Läs ocksåHyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran

– 1 000 kronor är mycket pengar för en familj per månad, men hyresgästerna får en ny fräsch lägenhet, det blir ett lyft för hela området.

Läs också Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.