Annons

Upprustning under tusenlappen hos Botkyrkabyggen

Botkyrka Hyresgästföreningen och Botkyrkabyggen har kommit överens om ett nytt upprustningsavtal med hyfsat låga hyreshöjningar – under tusenlappen för en trea på 77 kvadratmeter.

Upprustningsavtalet omfattar kök, badrum och toalett i lägenheterna samt åtgärder i gemensamma utrymmen och allmän uppfräschning av fasader och utemiljö. För en trea på 77 kvadratmeter landar hyreshöjningen strax under tusenlappen. Jämfört med många andra upprustningar i länet får det ses som lågt.

Hyresgästföreningen Region Stockholms nya ordförande Simon Safari har jobbat med avtalet i två års tid.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är jättenöjd, ambitionen har varit att alla hyresgäster ska kunna bo kvar. Det går att göra en rejäl upprustning med mycket innehåll för en liten peng. Tålamod och dialog ligger bakom, säger Simon Safari.

Annons

I första skedet gäller avtalet fastigheterna på Odlingsvägen 20–34 samt Krögarvägen 2–12. Avtalet kommer sedan att ligga till grund för övriga upprusningar i Botkyrkabyggens bestånd.

– Bolagets kompisar gör kanske inte vågen för den här överenskommelsen. Men Botkyrkabyggen är affärsmässiga och tar samtidigt ansvar, precis som ett allmännyttigt bostadsbolag ska fungera, säger Simon Safari och avslutar.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

– 1 000 kronor är mycket pengar för en familj per månad, men hyresgästerna får en ny fräsch lägenhet, det blir ett lyft för hela området.

Läs också Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern Hyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.