Annons

Uppskruvat tonläge efter remissvar

Örebro ​Werme och Westerling tar inte hänsyn till verkligheten. Så kommenterar Region Mitts kommunikationschef Kenneth Nilsson uppgifterna om att kommunalrådet Staffan Werme (fp) och Öbo:s ordförande Bo Westerling (m) inte förstår tolkningen som Hyresgästföreningen gjort av kommunens svar till regeringen.

​- Det Örebro kommun gör är att likställa sitt remissyttrande med någon slags frihetskamp. Inser inte Werme och Westerling att en slopad regel gäller för överskådlig framtid i både Örebro och i Sverige? Antingen tycker man att det är okej att pumpa hyresgästerna på extra pengar, eller så tycker man inte det, säger Kenneth Nilsson.

Annons
Han anser att det är mer än slarvigt att yttra sig principiellt, och undvika att kommentera realiteter som hyresgästerna tvingas att möta utifrån Örebro kommuns ställningstaganden.
– Staffan Werme försöker avfärda hela debatten med att Hyresgästföreningens försöker skruva upp tonläget. Werme inser inte att vi som företrädare för alla hyresgäster måste kika över mandatperiodernas gränser för vår politik, om vi ska hålla hyrorna nere. En slopad utdelningsbegränsning är ett enormt hot för alla hyresgäster, så länge allmännyttan är hyresnormerande – det borde han begripa, säger Kenneth Nilsson.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Västra Sverige gör tummen upp för förändring 200 demonstrerade mot biltrafik mellan husen Folkpartiets budget "bluff och båg" Folkpartiet vill sälja 2500 Öbo-lägenheter "Hyregästföreningen är Sossarnas kamporganisation"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.