HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Utlandsboende får inte hyra ut lägenhet

Jönköping En Jönköpingsbo nekas att hyra ut sin lägenhet i andra hand under tiden som han vistas i Thailand. Det har hyresnämnden beslutat.

Hem och Hyra berättade tidigare i somras om Jönköpingsbon som hyr en lägenhet i stadsdelen Öster av kommunala bostadsbolaget Vätterhem. Sedan 2014 har han mestadels bott i Thailand, där han studerat.

Vätterhem har tidigare godkänt att han hyrt ut sin lägenhet men när han i juni i år ansökte om en ny niomånadersperiod, den här gången för att provarbeta i Thailand, blev det stopp. Vätterhem avslog ansökan.

Läs ocksåHyresgäst i Ödeshög kan vräkas

Jönköpingsbon gick då till hyresnämnden i Jönköping, för att få saken prövad.

Under förhandlingen framhöll Vätterhem bland annat att det råder bostadsbrist och att bostadsbolaget i dagsläget har över 22 000 personer i bostadskön.

Nu har hyresnämndens beslut kommit: Nämnden går på Vätterhems linje och avslår mannens begäran. Han har under de senaste tre åren bara bott under en begränsad period i lägenheten, enligt Vätterhem i snitt tre månader per år, och därför är hans anknytning till lägenheten svag, skriver nämnden i beslutet. Dessutom är sannolikheten att han återvänder för att bo i lägenheten permanent liten menar hyresnämnden.

Läs ocksåJättetält kan minska trafikbuller vid bostäder

Beslutet kan inte överklagas.

Läs också Hemkunskap för studenter Miljöinspektör möttes av kloakstank Många krav på värd i Blötberget
Länkar Bor i Thailand - nekas andrahandsuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.