HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vaktmästaren höggs ner på gatan – allt filmades av polisen

Malmö En konflikt mellan de två männen ska ha spårat ur och i augusti blev boende på Rosengård vittnen till ett knivdåd. Nu åtalas mannen som ska ha hållit i kniven, en av hyresgästerna i området.
Foto: Polisen
Ett vittne lämnade in kniven till polisen. På övervakningsfilmen syns tumultet på gatan.

De två männen stöter ihop med varandra på gatan utanför en affär. Den ena arbetar som vaktmästare åt fastighetsägaren i området och den andra bor i en av hyresrätterna som ägs av samma bolag.

Det uppstår tumult på platsen och männen puttar på varandra. Vittnen som befinner sig på platsen hör hur dödshot och förolämpningar flyger i luften och försöker ingripa. Men de backar sedan när de ser en kniv i handen på hyresgästen. Vaktmästaren blöder och flyr runt ett hörn med den misstänkte efter sig.

Läs ocksåBoråspolisen Nadim Ghazale: "Vi kan inte låta en etnifierad underklass samlas i de utsatta områdena"Nadim Ghazale

Polisen övervakningskameror på Bennets väg i Malmö fångade händelsen en dag vid lunchtid i början av augusti i år. Sedan några år finns ett stråk av kameror som går genom stadsdelen, ett av flera liknande i Malmö. De sattes upp i förebyggande syfte och för att minska brottsligheten, främst drogrelaterad, men även för att kunna användas i polisutredningar. Varje enhet har flera linser och möjlighet att zooma in och dokumentera pågående händelser i realtid.

Vy från en av polisens kameror på Rosengård.

Nu ska filmen användas som bevis i tingsrätten. Hyresgästen står åtalad för grov misshandel och grovt olaga hot. Under bråket skars vaktmästaren i sidan över revbenen vilket orsakade ett tjugofem centimeter långt sår. Enligt åklagaren var det en livsfarlig och hänsynslös attack.

Bakom knivskärningen ligger en konflikt mellan de två männen, kopplat till en av hyresgästens anhöriga och vaktmästarens yrkesroll i området. Något som ska ha pågått under några år. Det visar uppgifter i polisens förundersökning. Knivskärningen i augusti ska ha föregåtts av anklagelser om trakasserier och glåpord mellan de inblandade.

Läs ocksåRånarna stal 83-åriga Inkeris trygghet - då ställde grannarna uppInkeri Backman blev rånad utanför sitt hem i centrala Bengtsfors. Bytet blev småpengar, men för Inkeri ändrades livet. Hon har fortfarande smärtor i ryggen och känslan av otrygghet finns kvar.

Den åtalade mannen nekar till brott och menar att han inte alls har använt någon kniv.

Läs också Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Bråk om tvättid urartade - kvinna anföll med sax

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.