Annons

Vaktmästaren höggs ner på gatan – allt filmades av polisen

Malmö En konflikt mellan de två männen ska ha spårat ur och i augusti blev boende på Rosengård vittnen till ett knivdåd. Nu åtalas mannen som ska ha hållit i kniven, en av hyresgästerna i området.
Foto: Polisen
Ett vittne lämnade in kniven till polisen. På övervakningsfilmen syns tumultet på gatan.

De två männen stöter ihop med varandra på gatan utanför en affär. Den ena arbetar som vaktmästare åt fastighetsägaren i området och den andra bor i en av hyresrätterna som ägs av samma bolag.

Det uppstår tumult på platsen och männen puttar på varandra. Vittnen som befinner sig på platsen hör hur dödshot och förolämpningar flyger i luften och försöker ingripa. Men de backar sedan när de ser en kniv i handen på hyresgästen. Vaktmästaren blöder och flyr runt ett hörn med den misstänkte efter sig.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen övervakningskameror på Bennets väg i Malmö fångade händelsen en dag vid lunchtid i början av augusti i år. Sedan några år finns ett stråk av kameror som går genom stadsdelen, ett av flera liknande i Malmö. De sattes upp i förebyggande syfte och för att minska brottsligheten, främst drogrelaterad, men även för att kunna användas i polisutredningar. Varje enhet har flera linser och möjlighet att zooma in och dokumentera pågående händelser i realtid.

Annons
Vy från en av polisens kameror på Rosengård.

Nu ska filmen användas som bevis i tingsrätten. Hyresgästen står åtalad för grov misshandel och grovt olaga hot. Under bråket skars vaktmästaren i sidan över revbenen vilket orsakade ett tjugofem centimeter långt sår. Enligt åklagaren var det en livsfarlig och hänsynslös attack.

Bakom knivskärningen ligger en konflikt mellan de två männen, kopplat till en av hyresgästens anhöriga och vaktmästarens yrkesroll i området. Något som ska ha pågått under några år. Det visar uppgifter i polisens förundersökning. Knivskärningen i augusti ska ha föregåtts av anklagelser om trakasserier och glåpord mellan de inblandade.

Annons
Läs ocksåStorsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitetEn polisklädd man, sedd lite underifrån, gestikulerar medan han talar. Bilden är tagen utomhus framför ett flerbostadshus. Uppe i ena hörnet syns en av polisens bevakningskameror.

Den åtalade mannen nekar till brott och menar att han inte alls har använt någon kniv.

Läs också Anonyma tipsare slog larm - Skånepolis döms för lägenhetsfusk Ingen tvångsförvaltning i skandalhuset Kinesiska muren - men banken kräver 28 miljoner Hyrde ut till prostituerade 79 gånger – nu hamnar hyresgästen i fängelse Män förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.