HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Var bortrest – får ombilda till marknadspris

Stockholm En man som lämnat intresseanmälan att köpa sin hyresrätt vid ombildning får nu göra det till marknadspris. Orsaken är att mannen inte svarat inom tidsfristen.

En 37 årig man blev i maj 2010 erbjuden att köpa sin hyresrätt när fastigheten i Bagarmossen skulle ombildas. Mannen röstade ja på köpstämman, insatsen skulle vara runt 280 000 kronor och mannen skrev på intresseanmälan för köp. Sedan begav han sig på en längre resa till Peru i cirka ett år. Utan att kontakta bostadsrättsföreningen eller banken.

När han kom hem hittade han då ett nytt erbjudande från föreningen att köpa lägenheten, daterat i september 2010 med en tidsfrist på sex månader. I och med att han inte hade svarat inom tidsfristen anser nu bostadsrättsföreningen att mannen har trätt ut ur föreningen då han inte svarat på erbjudandet om köp. Hyresnämnden gick på bostadsrättsföreningens linje. Intresseanmälan anses inte vara ett avtal och om mannen fortfarande vill köpa lägenheten får han gör det till marknadspris.

Annons
Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Mannen överklagade till hovrätten men fick avslag även där. Hovrätten tillägger att det inte fann några indikationer från mannen till föreningen att han inte skulle nås av den post som lämnades i hans brevlåda under en så lång period som ett år. Mannen får också betala bostadsrättsföreningens rättegångskostnader.

Annons
Läs också Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.