Annons

Var bortrest – får ombilda till marknadspris

Stockholm En man som lämnat intresseanmälan att köpa sin hyresrätt vid ombildning får nu göra det till marknadspris. Orsaken är att mannen inte svarat inom tidsfristen.

En 37 årig man blev i maj 2010 erbjuden att köpa sin hyresrätt när fastigheten i Bagarmossen skulle ombildas. Mannen röstade ja på köpstämman, insatsen skulle vara runt 280 000 kronor och mannen skrev på intresseanmälan för köp. Sedan begav han sig på en längre resa till Peru i cirka ett år. Utan att kontakta bostadsrättsföreningen eller banken.

När han kom hem hittade han då ett nytt erbjudande från föreningen att köpa lägenheten, daterat i september 2010 med en tidsfrist på sex månader. I och med att han inte hade svarat inom tidsfristen anser nu bostadsrättsföreningen att mannen har trätt ut ur föreningen då han inte svarat på erbjudandet om köp. Hyresnämnden gick på bostadsrättsföreningens linje. Intresseanmälan anses inte vara ett avtal och om mannen fortfarande vill köpa lägenheten får han gör det till marknadspris.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen överklagade till hovrätten men fick avslag även där. Hovrätten tillägger att det inte fann några indikationer från mannen till föreningen att han inte skulle nås av den post som lämnades i hans brevlåda under en så lång period som ett år. Mannen får också betala bostadsrättsföreningens rättegångskostnader.

Annons
Läs också Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.