Annons

Var skriven på jobbet – blev av med lägenheten

Stockholm Mannen var aldrig skriven i sin hyreslägenhet i Kista utan på sin tandläkarpraktik söder om Stockholm. Tillsammans med sin hustru ägde han dessutom en villa. Hyresnämnden ansåg att hyresavtalet borde upphöra och Hovrätten har nu avslagit mannens överklagan.

Det var i december 2007 som Svenska Bostäder fick ett anonymt tips att mannen inte bodde i lägenheten. Efter en utredning visade det sig att han aldrig hade varit skriven på hyreslägenhetens adress och att han tillsammans med sin hustru gemensamt äger en villa där hon och deras tre barn är skrivna.


Annons

Den 50-åriga mannen menade att lägenheten var hans permanenta bostad på grund av äktenskapliga problem. Men varken hyresnämnd eller hovrätt ansåg mannens förklaring vara trovärdig eller att han hade skyddsvärt intresse att behålla lägenheten. Det är hyresgästen som har bevisbördan för att han verkligen varit bosatt i lägenheten. Mannen måste nu flytta genast.

Annons

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt" Överenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare Efter fem års arbete: Stockholms nya hyresmodell skrotas Elisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.