Annons

Värden säljer för att bygga nytt

Finspång Kommunägda Vallonbygden säljer 38 lägenheter i Finspång. Affären på över 20 miljoner kronor ska finansiera byggandet av cirka 60 nya lägenheter.
Foto: Jakob Kindesjö
Vallonbygden har cirka 1 800 lägenheter i Finspång.

De två hyreshusen på De Wijks väg 17 och 19 i centrala Finspång köptes in av Vallonbygden 2010. Från den 1 februari i år går Björke fastigheter, tidigare Vinterklasen fastigheter, in som ny ägare. Försäljningen av de 38 lägenheterna ger Vallonbygden intäkter på över 20 miljoner kronor.

– Det är för att skapa finansiella resurser så att vi kan fortsätta satsa på nyproduktion utan att vi behöver ta några stora lån, förklarar Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommer ni att behöva sälja av fler hus?

– Det beror på hur mycket nytt vi ska bygga, men vad jag kan bedömma så behöver vi inte sälja av några ytterligare fastigheter, inte i närtid i alla fall.

Annons

Vallonbygden planerar nu för tre nybyggnadsprojekt som kan ge uppemot 60 hyreslägenheter i Finspång. På Östermalm planeras ett hyrehus på 20 lägenheter, i östra Hårstorp 12 marklägenheter och vid höghuset Majoren finns planer på ytterligare ett hyreshus med 25 lägenheter.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Närmast i tiden ligger projektet på Östermalm och östra Hårstorp. Byggstart skulle kunna ske om dryga året och att kunna stå färdigt kring 2019-2020, säger Björn Andersson.

Hur ser efterfrågan ut?

Annons

– För närvarande så har vi tre lediga lägenheter, så det säger en del om läget. Vi skulle kunna hyra ut fler lägenheter, säger Björn Andersson.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

Hem & Hyra har sökt Björke fastigheter för en kommentar.

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.