Annons

Värmdö Bostäder backar från hyreskrav

Värmdö Värmdö Bostäder backar från sitt krav på en hyreshöjning med 1,9 procent från första januari. Bolaget kan nu tänka sig att avstå från höjningar i vissa områden.

Skälet till att Värmdö Bostäder ändrar sitt krav på hyreshöjning är flera, enligt Stellan Folkesson, tillförordnad vd i bolaget.

– Det beror på de överenskommelser som är klara i Stockholm och Väsby där det tecknats tvåriga avtal. Vi vill diskutera tvåriga avtal men även att ha differentierade höjningar och inte höja alls i lägenheter som ska renoveras och mer i andra, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad kommer ni att yrka i snitthöjning?

– Det kan jag inte säga men det kommer att bli lägre än dagens krav på 1,9 procent, säger han.

Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm, säger att Hyresgästföreningens utgångspunkt är att bostadsbolagen inte ska ha någon höjning alls med tanke på det ekonomiska läget med bland annat låga räntor.

Läs ocksåSå mycket höjer Sjöbohem hyrorna

– Vill Värmdö Bostäder ha en höjning måste de visa varför och än så länge har vi inte fått något underlag som visar att de har ökade kostnader eller stora underhållsbehov som motiverar att de ska höja hyran, säger han.

 

Annons

 

Läs ocksåSalabostäders hyreshöjning klar efter tvist

 

 

 

 

 

Annons

 

 

 

 

Läs också Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran Vimarhem höjer hyrorna med 7,50

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.