Annons

Vätterhem satsar på kallbadhus i Strandängen

Jönköping Ett kallbadhus 30 meter ut i Vättern. Det kan bli verklighet utanför den uppväxande stadsdelen Strandängen i Jönköping. Nu har Vätterhem utlyst en arkitekttävling. Målet är att vaska fram ett förslag på kallbadhuset som ska stå klart vid årskiftet 2020/2021.  

25 arkitektbyråer deltog i tävlingen som det kommunala bostadsbolaget har utlyst. Nu har fem valts ut för att ta fram sina förslag till det kommande kallbadhuset. Juryn har bland annat lagt stor vikt vid tävlandes förmåga att rita hus och anläggningar med god arkitektur och som tar hänsyn till omgivande natur- och kulturmiljö. Det har också varit viktigt att projekten visat på ekonomisk genomförbarhet.

–Det kom in många bra och intressanta kontor så det har varit ett svårt arbete att plocka ned antalet. Det har skett i omgångar vid ett antal möten så det känns väldigt bra att vi nu kommit fram till mycket spännande och kompetenta kontor, säger Henrik Möller, byggchef på Vätterhem i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kallbadhuset ska byggas cirka 30 meter ut i vattnet och bli omkring 400 kvadratmeter stort inklusive ett trädäck. I byggnaden ska det finnas en lounge–och relaxdel där man ska kunna ha med sig egen mat och dryck. Kallbadhuset beräknas kosta mellan 10 och 12 miljoner kronor att bygga.

Annons

Kallbadhuset ingår som en del i visionen för den framväxande stadsdelen Strandängen. Där ska finnas blandade upplåtelseformer med bostadsrätter, hyresrätter och eget ägande med sammanlagt 1100 bostäder.

Vilken byrå som vinner tävlingen avgörs i maj. Kallbadhuset förväntas står klart vid årsskiftet 2020/2021.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

–Min förhoppning är att vi får in intressanta och genomförbara förslag som lockar människor till Strandängen. Jag ser gärna att kallbadhuset blir ett smycke i Vättern med möjlighet till utblick mot såväl Jönköping som Visingsö, avslutar Henrik Möller. 

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.