HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vimarhem storsatsar på fler hyresrätter

Kalmar För första gången på tio år ska Vimarhem bygga nya hyresrätter. 36 lägenheter för 100 miljoner kronor gör investeringen till en av de största någonsin i det kommunala bostadsbolagets historia. 

 

Vimarhem ska bygga nytt.

Projektet ligger nu ute på upphandling. Under den första halvan av nästa mandatperiod ska 100 miljonersinvesteringen Pistolsmeden stå färdig.

De nya hyresrätterna kommer ligga centralt i Vimmerby. Ettor till treor som riktar sig till en bred målgrupp. På bottenplan ska ett gruppboende inrymmas. Det är ännu för tidigt att spekulera i hyressättningen, enligt Vimarhems ordförande.

Under den pågående mandatperioden har det kommunala bostadsbolaget gjort en del investeringar. En ny förskola, renovering av tvättstugor, fiber och ett nytt gruppboende. Trots satsningarna, har de fått kritik av oppositionen för att de bygger för lite. Bakgrunden är befolkningsökningen som bidragit till ökat behov av lägenheter.

– Vi har ett ovanligt högt tryck på lägenheter nu. I dagsläget har vi en kö på cirka 200 personer, säger Vimarhems ordföranden Michael Svensson (S).

Läs ocksåHär bygger Stångåstaden för nära en miljard

Orsaken till den ökade efterfrågan på lägenheter är de senaste årens stora invandring och den tilltagande urbaniseringen.

– Det finns en tydligt trend att folk lämnar landsbygden för att bo bekvämt inne i centrala Vimmerby.

Flera privata bostadsbolag satsar just nu på att bygga nytt i Vimmerby. Men då handlar det nästan uteslutande om bostadsrätter.  

Läs ocksåVarbergsvärd tvingas förhandla

– Därför behövs det onekligen hyresrätter. Båda behövs så vi får ett blandat bostadsboende.

Svenssons förhoppning är att man ska komma igång med byggnationen i mitten av nästa år.

– Någonstans runt 2020 hoppas vi att det ska vara klart.

Läs ocksåFyra i en tvåa inte trovärdigt enligt värden
Läs också Stopp för planer att bussa medlemmar till Örebro Utredning om trångboddhet kan ge oönskade konsekvenser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.