HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vite utdömt i Sävast

Boden En fastighetsägare i Sävast får böta 24 000 kronor om inte åtgärder vidtas i fastigheterna. Det har Hyresnämnden beslutat.

Hyresgästerna har under en längre tid förgäves försökt få hyresvärden att åtgärda felen, men inget har hänt. Det handlar om mögel, vattenläckage från taken, för låg inomhustemperatur med mera. Via Hyresgästföreningen vände sig några av hyresgästerna då till Hyresnämnden som redan i höstas dömde ut ett vite på 18 000 kronor.

Det vitet höjs nu till 24 000 kronor. Hyresvärden har till den 15 april att åtgärda bristerna annars tvingas denne betala vitet.

Annons
Läs ocksåMögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

Här kan du läsa mer om fastigheterna i Sävast:

Eventuell tvångsförvaltning i Boden

Annons
Läs också Bara ett av 19 fel på räddningstjänstens lista har åtgärdats Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.