HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

30 procent färre bilbränder i Södertälje

Södertälje Under 2017 brann det 207 bilar i Södertäljes bostadsområden. En rejäl minskning jämfört med 288 stycken under 2016. Minskningen kan bero på att kommunen har anställt folk som spanar på natten.
Foto: Kenneth Samuelsson
Bilbränder - ett svårlöst brott i Södertälje.

 

Hem & Hyra har skrivit en rad artiklar om bilbränder i Södertälje och att det är svårt att gripa någon för brotten. Och den trenden fortsätter. Under 2016 och 2017 har det brunnit 295 bilar men ingen har gripits enligt Michael McCarthy, säkerhetssamordnare på Södertälje kommun.
– Det är ett ögonblicksverk i skydd av mörkret som tar några sekunder så det är svårt att gripa någon, säger han.

Läs ocksåIlska efter bilbränder i Trollhättan

Han konstaterar att antalet bilbränder under 2017 minskade med 30 procent jämfört med 2016, men att det från höga nivåer.
– Det är positivt, men denna minskning är inte så mycket att yvas över eftersom det brann ovanligt många bilar under 2016, säger han.

Han vet inte vad minskningen beror på, men bedömer att en förklaring kan vara de fyra personer som kommunen anställde i september 2017 och som ska försöka minska antalet bränder.
– De är ute varje natt och spanar, åker runt och bevakar områden för att avskräcka folk från att bränna bilar, säger han.

Mätt i bilar brann det 207 stycken under 2017 och 288 stycken under 2016. Men antalet brandtillfällen var färre eftersom flera bilar brann vid ett brandtillfälle. Antalet brandtillfällen för 2017 var 148 att jämföra med 195 stycken under 2016.
– Vi ser en fortsatt positiv trend i början av 2018 men det är fortfarande högt. Ett normalår har antalet brandtillfällen legat på cirka 100 stycken, enligt Michael McCarthy.

Läs ocksåOro i bilbrändernas spår
Läs också "Det behövs mer polisnärvaro" Kraftig ökning av anlagda bilbränder Boende i Kronogården upprörda efter kravallerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.