HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius: ”Vi är färdiga med ombyggnaden”

Haninge Fem år av byggstrul – problemen i Åby fortsätter. Efter gårdagens besked att hyresgästerna får dela på 9,6 miljoner kommenterar Akelius Stockholmschef överenskommelsen.

– Vi har i samråd med Hyresgästföreningen beslutat kompensera hyresgästerna med 540 kronor i månaden. Vi är medvetna om att ombyggnationen dragit ut på tiden, säger Henrik Källåker, Akelius Stockholmschef. 

Är det vanligt att hyresgäster kompenseras på det här sättet?
– Jag har inte varit med om det förut.

Läs ocksåTvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

Hur kommer det sig att ni gör det nu?
– Vi har haft diskussioner med Hyresgästföreningen under senaste året och har nu kommit fram till ett belopp som vi vill kompensera hyresgästerna med.

Vad händer nu i området?
– Vi vill komma till ett avslut med de delar som återstår och komma tillbaka till normal förvaltning så fort som möjligt. Vi anser att vi är färdiga med ombyggnaden i dag men att det är några mindre delar som återstår. 

Vad har ni lärt er av det här?
– Vi har byggt en bättre organisation när det gäller projektledning, den är en annan i dag än för ett par år sedan. Där har vi stor kompetens. Vi underhåller kontinuerligt, det sker generellt, och vi uppgraderar när en lägenhet bli vakant, avslutar Henrik Källåker.

Läs ocksåHemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronorFrån hyresvärdens låsta teknikutrymme fanns en uppbruten öppning som ledde rakt in i hyresgästens hall.
Läs också Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Det regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.