HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Alla studenter får bostad i Kalmar

Kalmar Studenter som ännu inte hittat någonstans att bo till terminsstarten börjar höra av sig till Linnéstudenterna i Kalmar. Men det kommer att lösa sig för alla.

– Det är som alla andra år – det är mycket nu, men det ska inte vara några problem, säger kalle Kronberg som är studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Kalmar.

Kommer alla att ha någonstans att bo?

Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

– Kanske inte alla nu, men vi har bostadsgaranti som säger att alla ska ha bostad någon vecka in på terminen.

Även om studenterna inte hittat en permanent bostad direkt kommer de inte att bli utan tak över huvudet. Snälla privatpersoner ställer upp och öppnar sina hem. Dessutom har Linnéstudenterna ett avtal med Stensö camping där studenter kan få bo i stugor.

– Ingen ska stå utan någonstans att bo, säger Kalle Kronberg.

Läs ocksåLundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

David Tössberg är en av de studenter som nu har sitt på det torra. Hans annons i lokaltidningen var kortfattad, men han fick flera erbjudanden.

Annons

– Jag har fått lite smått och gott. Jag har fått rum runt Nybro och på Öland. Sen har jag fått ett bud om Larmtorget (i centrala Kalmar), men då hade jag redan tagit den andra, säger David Tössberg.

Den andra lägenheten som han redan hunnit tacka ja till är en tvåa i Bergavik i norra Kalmar. För den får han betala 6 600 kronor i månaden.

Läs ocksåCatherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Det är väl ganska mycket?

– Ja, fast jag delar den med en annan.

Vad hade du gjort ifall du inte fått någon lägenhet?

Annons

– Det hade varit jobbigt. Ärligt talat vet jag inte, jag hade väl fått bo hos någon i klassen om det hade gått. Annars hade det varit illa. Man vill ju inte hoppa av utbildningen.

David Tössberg läser sedan ett år till byggproduktionsledare, men bodde förra läsåret tillsammans med sin flickvän.

– Det var en lägenhet som hon hade fixat, men sen blev det för dyrt för mig att bo själv för hon skulle flytta hem och plugga.

Läs också Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra Halva studiebidraget går redan till hyran – nu vill värden kraftigt höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.