Annons

Alla studenter får bostad i Kalmar

Kalmar Studenter som ännu inte hittat någonstans att bo till terminsstarten börjar höra av sig till Linnéstudenterna i Kalmar. Men det kommer att lösa sig för alla.

– Det är som alla andra år – det är mycket nu, men det ska inte vara några problem, säger kalle Kronberg som är studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Kalmar.

Kommer alla att ha någonstans att bo?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Kanske inte alla nu, men vi har bostadsgaranti som säger att alla ska ha bostad någon vecka in på terminen.

Även om studenterna inte hittat en permanent bostad direkt kommer de inte att bli utan tak över huvudet. Snälla privatpersoner ställer upp och öppnar sina hem. Dessutom har Linnéstudenterna ett avtal med Stensö camping där studenter kan få bo i stugor.

– Ingen ska stå utan någonstans att bo, säger Kalle Kronberg.

Läs ocksåIngen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter”Adam Efara, Sätra, Gävle, student, Gavlegårdarna

David Tössberg är en av de studenter som nu har sitt på det torra. Hans annons i lokaltidningen var kortfattad, men han fick flera erbjudanden.

Annons

– Jag har fått lite smått och gott. Jag har fått rum runt Nybro och på Öland. Sen har jag fått ett bud om Larmtorget (i centrala Kalmar), men då hade jag redan tagit den andra, säger David Tössberg.

Den andra lägenheten som han redan hunnit tacka ja till är en tvåa i Bergavik i norra Kalmar. För den får han betala 6 600 kronor i månaden.

Läs ocksåStudenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”Andrzej Cahlenstein och Alexander Forsberg studerar båda vid Göteborgs universitet. Nu engagerar de sig i kampen mot hyreshöjningen som deras hyresvärd SGS vill få igenom.

Det är väl ganska mycket?

– Ja, fast jag delar den med en annan.

Vad hade du gjort ifall du inte fått någon lägenhet?

Annons

– Det hade varit jobbigt. Ärligt talat vet jag inte, jag hade väl fått bo hos någon i klassen om det hade gått. Annars hade det varit illa. Man vill ju inte hoppa av utbildningen.

David Tössberg läser sedan ett år till byggproduktionsledare, men bodde förra läsåret tillsammans med sin flickvän.

– Det var en lägenhet som hon hade fixat, men sen blev det för dyrt för mig att bo själv för hon skulle flytta hem och plugga.

Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.