HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Använd vinsterna till upprustning”

Sollentuna Sollentunahem redovisade en vinst på 465 miljoner kronor under år 2007. Samtidigt finns det ett utbrett missnöje på Malmvägen efter flera år av dålig service och underhåll. Barkat Hussain har bott på Malmvägen i tolv år och han har haft problem med sin ventilation stora delar av den tiden.

– Det tog tre år innan det kom någon och tittade på ventilationen. Det visade sig att den var felkopplad, och var bara i gång på dagtid, precis som på dagiset längst ned.

Nu misstänker han att ventilationen inte längre är i gång på natten eftersom den är helt tyst då.
– Sollentunahem har väldigt kort telefontid och det är svårt att komma fram. Sen händer ingenting ändå.

Läs ocksåAllmännyttan i Rotebro först ut till försäljningDet är i allt högre grad kapitalplacerare som äger bostäder.

Barkat Hussain tycker det är jobbigt att felanmälningar inte tas på allvar.
– Det finns en nonchalans som jag är trött på. De hör aldrig av sig. Att åtgärda eller inte är en sak, men att inte ge några besked är ännu värre.

Vi går ned i källaren och möts av vandaliserade och ostädade miljöer. Sollentunahem har i årets hyresförhandlingar krävt en hyreshöjning på sex procent på grund av ökade kostnader för underhåll och upprustning.

Barkat Hussain berättar att några av husen, lite längre ned på gatan, har haft problem med myror. Något som Sollentunahem nu lovat att ta tag i.
– Men det känns som att de mest sysslar med kosmetiska lösningar, säger han.

Läs också25 procent dyrare att parkera till vänster i dubbelgaragetPeter Carlsson tvingas betala mycket mer för sin garageplats än grannen som har platsen till höger.

Lars Callemo är vd för Sollentunahem. Han menar att bolaget lägger ut mer pengar än övriga stockholmsbolag på underhåll. Han talar också om att allmännyttan som är normgivande för hela hyressättningen inte kan snedvrida konkurrensen genom att renovera för pengar man dragit in på ombildningar.

Men på Malmvägen har de boende problem med bland annat vandalism och myror, varför gör ni ingenting där?
– Det område som du beskriver är under en mycket stor upprustning till en stor summa pengar.

– Hyresgästerna själva har upptäckt det och vi har i dag längre köer hit än till andra eftertraktade områden. Så det beror nog på vad man vill se, säger Lars Callemo.

Läs ocksåStyckningen av Sollentunahem i het valdebattHenrik Thunes (M) och Joakim Jonsson (S) har olika syn på bostadspolitiken i Sollentuna.
Läs också Tvåårsavtal i Sollentunahem Sollentunahems hyreskrav först ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.