HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Årets första hyreshöjning i Stockholm klar

Vaxholm Årets första hyresförhandling i Stockholmsregionen är färdig. Vaxholms kommun höjer hyran med 1 procent från den 1 januari för sina 169 lägenheter.

–  Ekonomin är ganska risig och inflationen är låg. Kommunen anser att deras kostnadsökningar täcks av den här höjningen, säger Peter Svanberg som har förhandlat för Hyresgästföreningens räkning.

Han berättar att det började med ett telefonsamtal där han fick reda på att Vaxholms kommun har gjort om ett servicehus till ett seniorboende och att man då stängde en del gemensamma utrymmen. Något som ledde till en hyressänkning.
– Där har vi fått till en hyressänkning på upp till tusen kronor i månaden från 1 oktober retroaktivt, de får heller ingen höjning under 2013, säger Peter Svanberg.

Annons
Läs ocksåSista steget tas i Umeå

Peter Svanberg tycker att det är bra att kommunen tänker på sina hyresgäster och ser till att kostnaderna inte ökar mer än andra kostnader i samhället.
– Jag hoppas verkligen att kommunens tankar på att skapa ett eget kommunalt bostadsbolag blir verklighet. De har väldigt få lägenheter i Vaxholm och det drabbar ju både ungdomar och de äldre.

Utöver kommunens lägenheter har han också kommit överens med två bostadsrättsföreningar i Vaxholm om en höjning på 1 procent för nästa år.

Annons
Läs också Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.