HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Besvärlig hyresgäst köps ut för 200 000

Värmland En hyresvärd betalar 200 000 kronor för att bli av med en besvärlig hyresgäst i kommun i Värmland.

Det är en lång konflikt med inlagor i så väl hyresnämnd, kommun, länsstyrelse, tingsrätt och hovrätt som ligger bakom överenskommelsen.

Kvinnan som är i 50-års åldern har bott i lägenheten med ett fik i botten av fastigheten. Huset ligger efter en huvudväg i en kommun i Värmland. Kvinnan har störts av ljud från både från gatan och från fiket i fastigheten. Men ingen annan har hört oljudet som kvinnan säger sig störas av – trots att kommunens miljöinspektör varit där flera gånger.

Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.

Hyresvärden har vid två tillfällen försökt säga upp kvinnan, men eftersom hon är skötsam och betalat sina hyror – har det inte funnits några egentliga skäl.

Annons

Värden framhöll senast att han gjorde kvinnan en tjänst som sa upp henne. Med tanke på hur många klagomål hon hade på bostaden, kunde han inte förstå varför hon ville bo kvar. ”Jag kan inte låta någon bo i en lägenhet med så mycket störningar. Det önskar jag ingen människa”.

Men kvinna ville inte flytta utan vände sig till Hyresgästföreningen i Örebro som tog ärendet till hyresnämnden. Där kom parterna överens om att det bästa var att den ljudkänsliga kvinnan flyttade och köpte sig ett hus utan störande grannar och bilar.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

För att få en kontantinsats till huset, krävde Hyresgästföreningen 300 000 till kvinnan. Men det sa värden nej till.

Annons

Han erbjöd först 15 000 kronor för att hon skulle flytta, men gick sedan med på att köpa ut kvinnan för 200 000 kronor. Nu har hon på sig till augusti att flytta.

Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.