Annons

Billigt boende ska locka elever till Sveg

Härjedalen De gick ihop och sänkte hyran. Kommunen och Härjegårdar gör gemensam sak för att locka elever till Sveg.
När intresset för att gå Härjedalens gymnasium i Sveg sjönk, tyckte skolledningen att det var dags att agera. Tillsammans med allmännyttan Härjegårdar tog man fram ett rejält hyresbidrag som lockbete.
 
– Skolan behövde locka med något och vi hade tomma lägenheter. Den här lösningen tjänar alla på, säger Erling Sundblad, Härjegårdar AB.
 
Eleverna betalar 1500 kronor för en etta, oavsett vad den egentliga hyran är. Hyresbidraget går även till de elever som blir utan inackorderingstillägg från sina kommuner på grund av att samma program finns i hemkommunen.
 
– Vi har fler elever i årskurs ett än förra året, men vi kan fortfarande inte säga om det beror på hyressubventionerna, säger Anders Mebius, rektor på gymnasiet.
 
Hyresbidraget går till 60 elever, av totalt 300 vid skolan. Det kostar 1,4 miljoner kronor som delas mellan de båda parterna kommunen och Härjegårdar.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Värdens storsatsning: Ett klipp att låta robotar sköta mattorna Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.