HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbolag driver hamnen i Hästholmen

Ödeshög Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson menar att det är bra för hyresgästerna om bostadsbolagen ägnar sig åt just bostäder och inget annat.

– Det är bra att man börjar titta på det här, säger Björn Johansson.

Han tycker inte att det finns anledning till oro för att förändringarna ska leda till sämre service för hyresgästerna.

Läs ocksåHyresvärdar förlorar uppdrag för miljoner - neddragningar väntar

– Jag kan förstå att det finns samordningsvinster med upplägget som har varit i en del små kommuner. Men då borde ju det kommunala bolaget bli billigast även vid en upphandling för annars är det ju ingen samordningsvinst.

Björn Johansson menar att det finns risk att hyresgästernas pengar går till fel saker när kommunala bostadsbolag ägnar sig åt annat än att hyra ut lägenheter.

– Jag tycker det ska vara klart och tydligt så att inte hyresgästerna håller på och betalar en massa annat. Hyresintäkter ska inte gå till att underhålla simhallar och vad det nu kan vara.

Läs ocksåOro i Östra Ryd för sämre skötsel

Ödeshögsbostäder är ett av de bolag som bedriver olika slags verksamhet. Bland annat ansvarar bolaget för hamnen i Hästholmen och sköter även kommunens tekniska förvaltning.

– Vi håller i sär våra enheter. Det är jätteviktigt att allt redovisas rätt, men det är inga svårigheter. Det är en ickefråga för oss, säger Ödeshögsbostäders vd Peter Kenell.

Han säger sig dock vara medveten om de juridiska problem som finns med upplägget.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

– Det här är inget nytt för oss utan en diskussion som har pågått under några år. Det har bland annat lett till att kost och städ fördes tillbaka till kommunen i fjol och det kommer säkert att bli fler förändringar framöver också men det tar lite tid att ställa om, säger han.

Läs också Casper, 25, en av 100 000-tals vuxna "barn" som tvingas bo hemma Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.