HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Oro i Östra Ryd för sämre skötsel

Söderköping Servicen till hyresgästerna kan bli lidande om det inte längre finns en vaktmästare på plats på orten. Det befarar Christian Jonsson och Carl-Fredrik Robbert, Ramunderstadens fastighetsvärdar i Östra Ryd.

Längre väntetid för att få hjälp är ett troligt scenario de ser framför sig. Det är något som bekymrar David Nilsson, som vi träffar när han hälsar på hos sina föräldrar på Svedjevägen i Östra Ryd. Han bodde tidigare själv i en av lägenheterna.

– Vi har inte hört någonting om det här. Men det låter ju inte så bra. Risken är att skötseln blir sämre om vaktmästaren ska åka två mil för att komma hit. Det känns tråkigt om allt ska centraliseras, säger han.

Läs ocksåHyresvärdar förlorar uppdrag för miljoner - neddragningar väntar

Christian Jonsson och Carl-Fredrik Robbert är anställda av Ramunderstaden och sköter bolagets tolv lägenheter på Svedjevägen. Men de gör mycket mer än så.

– Vi sköter förvaltningen av två skolor, tre dagis och Aspgårdens äldreboende. Vi kör mat, tvätt och blodprover som ska till vårdcentralen. Det är lite av varje, konstaterar Carl-Fredrik Robbert.

Både han och Christian Jonsson jobbar heltid men mindre än halva arbetstiden, 37 procent, utför de uppdrag åt sin arbetsgivare medan resten är kommunal service.

Läs ocksåBostadsbolag driver hamnen i Hästholmen

– Slår man ihop det som är för Ramunderstaden så blir det ju inte ens en heltidstjänst. Det blir nog svårt att ha kvar personal här, säger Carl-Fredrik Robbert.

De är inte oroliga för egen del när det gäller de förändringar som är på gång.

– Politikerna har lovat att det ska stå i avtalet att den som tar över den kommunala förvaltningen också ska ta över personalen, säger Carl-Fredrik Robbert.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Men de befarar att hyresgästerna på Svedjevägen kommer att märka av förändringen på ett negativt sätt.

– Vi har en väldigt nära kontakt med hyresgästerna. Alla känner vaktmästaren. Det blir nog inte på samma sätt om vi till exempel ska utgå från Söderköping, tror Christian Jonsson.

Läs också Casper, 25, en av 100 000-tals vuxna "barn" som tvingas bo hemma Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.