Annons

Botkyrkabyggen skaffar byggjobb åt unga

Botkyrka Arbetslösa ungdomar ska renovera Botkyrkabyggens miljonprogramslägenheter. Det är tanken med en ny modell som bolaget håller på att ta fram.

Botkyrkabyggen är inte ensamma om att försöka hjälpa unga att få in en fot på arbetsmarknaden. Telge Hovsjö har i flera år satsat på Hovsjöbyggarna där unga får en byggutbildning och hjälper till att renovera bolagets lägenheter. Systebolaget i Södertälje, Telge Bostäder, är på gång med en liknande satsning.

Botkyrkabyggen ingår i en arbetsgrupp tillsammans med arbetsförmedlingen som ska ta fram en modell så att arbetslösa ska kunna hjälpa till med att renovera Botkyrkabyggens lägenheter.
– Vi har goda förhoppningar om att få igång det här under året, säger Ulf Nyqvist, vd på Botkyrkabyggen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Målgruppen är ungdomar som antingen har en bygg- eller fastighetsutbildning i Sverige eller från sitt hemland, eller som vill få in en fot i byggbranschen.
– Vi tror det är ett bra sätt för människor att komma vidare och få ett jobb, säger han.

Ulf Nyqvist säger att det i praktiken ska gå till så att Botkyrkabyggen ger ett antal ungdomar utbildning och praktik och förhoppningsvis en framtida anställning. Men det kan även bli så att de byggbolag som Botkyrkabyggen anlitar för att renovera lägenheterna tar emot lärlingar.
– En del av upphandlingen kan vara att de ska ta emot praktikanter och lärlingar. Örebro Bostäder har redan gjort det med bra resultat, säger Ulf Nyqvist.
Även Byggettan och Sveriges Byggindustrier medverkar i projektet.

Annons
Läs också Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen Ångrar sig - värd köper tillbaka lägenheter för 34 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.