HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brunnsbo blir studentboende

Lund Före detta äldreboendet Brunnsbo i bostadsbristens Lund blir studentboende till terminsstarten, trots att planerna överklagats av flera grannar.

Det var i våras som byggnadsnämnden gav klartecken till att Brunnsbo hyrs ut till studenter. Några bostadsrättsföreningar i närheten har överklagat beslutet till länsstyrelsen men trots det väljer nu LKF att hyra ut femtio studentrum till Lunds universitet.

Om länsstyrelsen ger grannarna rätt blir studenterna tvungna att flytta ut. Men Per Eriksson, rektor för universitetet är optimistisk.

– Det är väldigt sällan som ett överklagande går igenom om du har gjort en bra planering i dina byggen. Däremot kan det fördröja processen, säger han till tidningen Sydsvenskan.

Läs ocksåAnklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt

Avtalet mellan Universitetet och LKF löper fram till 31 januari 2015. Därefter ska Brunnsbo byggas om till trygghetsbostäder för äldre.

Läs också Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra Halva studiebidraget går redan till hyran – nu vill värden kraftigt höja Ny tjänst har fått bostadsköer i landet att explodera Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.