Annons

Brunnsbo blir studentboende

Lund Före detta äldreboendet Brunnsbo i bostadsbristens Lund blir studentboende till terminsstarten, trots att planerna överklagats av flera grannar.

Det var i våras som byggnadsnämnden gav klartecken till att Brunnsbo hyrs ut till studenter. Några bostadsrättsföreningar i närheten har överklagat beslutet till länsstyrelsen men trots det väljer nu LKF att hyra ut femtio studentrum till Lunds universitet.

Om länsstyrelsen ger grannarna rätt blir studenterna tvungna att flytta ut. Men Per Eriksson, rektor för universitetet är optimistisk.

Annons

– Det är väldigt sällan som ett överklagande går igenom om du har gjort en bra planering i dina byggen. Däremot kan det fördröja processen, säger han till tidningen Sydsvenskan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons

Avtalet mellan Universitetet och LKF löper fram till 31 januari 2015. Därefter ska Brunnsbo byggas om till trygghetsbostäder för äldre.

Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.