HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Carstens hem sålt när allmänyttan säljer 400 lägenheter

Kävlinge Till slut fick Carsten Rosquist ett besked. Vilka lägenheter som ingår i paketet när det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge, KKB, säljer drygt 400 lägenheter.
KKB
Foto: Gry Ellebjerg/Petra Martinsson

Oroliga hyresgäster var lovade att före årsskiftet få veta vilka lägenheter som ingick i försäljningen av 400 lägenheter. Ett beslut om själva försäljningen fattades av kommunfullmäktige i juni.

På fredagen kom beskedet. Carsten Rosquists lägenhet är en av de som säljs. Köpare är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB.
– Det bolaget känner jag inte till. Vi vet nu att de har sålt men inte till vem, vad de gör eller vad de vill, säger Carsten Rosquist.

Läs ocksåHyresgästföreningen ställer in sommarens stämma

Han är aktivt i Hyresgästföreningen och har, ändå sedan de blev känt att det kommunala bostadsbolaget skulle sälja av delar av sitt bestånd, befarar att hyrorna kommer att höjas.
– Man utgår ju från att de som köper gör det för att tjäna pengar. Allt är en fråga om ekonomi, ja från båda håll. Deras och hyresgästernas.

Han säger att han nu får vänta och se vad som händer och att han gärna samarbetar med den nya ägaren i hyresgästfrågor.

KKB:s vd Mikael Strand säger att de har letat efter en välkänd aktör med gott rykte och med ett långsiktigt ägande i åtanke. Från början fanns 35 intresserade inklusive alla stora bostadsbolag. Nio lade bud och som köpare stod till sist SBB.
– Jag är övertygad om att hyresgästerna kommer att uppleva den nya ägarna lika positivt som de upplevt KKB, säger Mikael Strand.

Läs ocksåNybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan

De fastigheter som ingår i affären är:
– Arvid 1, Svens Gränd 2, Kävlinge
– Kristallen 1-3, Nordanväg 26-48, Kävlinge
– Sandhammaren 4, Föreningsgatan, Västra Långgatan och Sjövallagränd, Kävlinge
– Servitutet 2, Möllegatan 11-31, Furulund

Enligt Mikael Strand är flera av lägenheterna byggda på senare år. I Korsbacka säljs en tredjedel av KKB:s bestånd.
– Där sökte vi en partner att utveckla området tillsammans med.

Den 3:e februari 2020 sker överlåtelsen och de berörda hyresgästerna får en ny hyresvärd. Vilka är då SBB? I dagsläget äger de cirka 11 000 lägenheter. I Höganäs blev de nyligen den största privata hyresvärden och deras planer är att fortsätta växa, inte minst i Skåne. Mer om det här.

Läs ocksåHyresgästföreningen vädjar till värdar om hyror: "Ha förståelse"
Läs också SBB ger presentkort till hyresgäster för att rädda butiker Nu stoppas medlemsvärvare som knackar på dörr: “Folk är oroliga”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.