Annons

De representerar region Aros-Gävle på förbundsstämman

Gävleborg Den yngsta är 33 år och de äldsta 72. På regionfullmäktige valdes 12 ombud som ska representera region Aros-Gävle på förbundsstämman i juni.
Foto: Anna Rytterbrant
På regionfullmäktige valdes de som ska representera regionen på förbundsstämman i juni.
Catherine Maxdotter, Söderhamn.

Hyresgästföreningens förbundsstämma äger rum vart annat år. Denna gång är den förlagd till Malmö 16-17 juni. Under regionfullmäktige den 28 april i Uppsala valdes tolv ombud som ska representera region Aros-Gävle på Hyresgästföreningens högsta beslutande organ, där bland annat en ny förbundsstyrelse ska väljas. Majoriteten  av stämmoombuden – sju stycken – är män medan resten är kvinnor.

Medelåldern är 60 år. Hem & Hyra har ställt frågan ”Vilken är den viktigaste frågan på förbundsstämman?” till några av ombuden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag brinner för att man ska bo i en bra miljö. Det ska vara grönområden omkring husen och inte bara betong – då mår man bäst, säger Catherine Maxdotter från Söderhamn.

 

Börje Hallberg i Uppsala tycker att bostadspolitiken är absolut viktigast.

Annons
Läs ocksåHyresgäst lurade till sig 324 000 kronor i bidrag – mannens fängelsevistelse avslöjade henne 

– Politikerna måste ta hyresgästerna på allvar. Det ska vara samma villkor för hyresgäster som dem som bor i bostadsrätter och villor, säger han.

Han tycker också att förhandlingssystemet borde ses över.

– Som det är idag kan hyresvärden sätta egna hyror efter en strandning. Jag tycker att strandningen automatiskt borde gå vidare till hyresmarknadskommittén eller annan instans, säger han.

Läs ocksåEfter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”Porträtt på Emil Jansson i beige mössa och svart jacka. I bakgrunden en park med fotbollsmål och fläckvis snö och is i gräset. Uppsalahems hyresyrkande är historiskt högt i år.

Uppsala län samt Norrtälje kommun representeras av Ann Valeij och Stefan Åhman, Norrtälje, Bo Andersson, Enköping samt Thomas Ericson och Börje Hallberg från Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta.

Annons

Från Västmanland deltar Tomas Östling och Linn Wegemo, Västerås, Rolf Meiding, Sala och Ella Kilpinen, Surahammar.

Gävleborgs län representeras av Torbjörn Rönnkvist, Sandviken, Ulla-Maja Moilanen, Gävle och Caterine Maxdotter från Söderhamn.

 

Fakta: Förbundsstämman

På förbundsstämman väljs bland annat en ny förbundsstyrelse som ska leda Hyresgästföreningens arbete de kommande åren. Förbundsstämman behandlar också ett antal motioner som lämnats in till stämman från regionerna runt om i landet.

Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Ombud som dömts för rån och misstänks för utpressning företräder svartlistad värd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.