HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Del av en representativ mix

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg I år gick valberedningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg i mål. Av de tolv ombud som skickas till förbundsstämman är hälften kvinnor och två har utländsk bakgrund.

Inför förra stämman 2014 sa valberedning i BohusÄlvsborg-Skaraborg att de gjort vad de kunnat. Men att hitta någon representant med annan bakgrund än svensk, det gick inte.

Det uttalandet fick det att koka i Greta Cojocaru, aktiv i Hyresgästföreningen sedan 1992.

Läs ocksåBristande mångfald väcker debatt i Västsverige

– Det är klart att det finns! Men man måste ställa frågan.Varje utbildning jag har gått så har det funnits utlandsfödda där. Så jag vet att det är så.

I år är Greta Cojocaru själv ett av ombuden som ska representera regionen. Hon fick frågan av sin styrelseordförande och tackade ja direkt. Även om det är premiär för henne på stämman så är hon ingen nybörjare när det gäller förtroendeuppdrag.

– Jag sitter på 16 poster idag. Jag är aktiv både fackligt och politiskt, säger hon och skrattar.

Läs ocksåStor oro inför chockhöjd hyra

Valberedningen har lyckats även när det gäller fördelningen mellan män och kvinnor. I år är de lika många. Även medelåldern är sänkt från 55 år till 42 år. Arne Nilsson, ordförande i den nya valberedningen tycker inte att det varit svårt att få till en representativ grupp.

– Man kan inte bara gå på de nominerade. Man måste leta lite själv också. Då går det att hitta. Jag vet inte varför man inte gått i mål med det här tidigare.

Läs mer:

Läs ocksåSpriten borta när bostadsbolagen bjuder på fest
Läs också Bolag bjöd på dyra viner och magdans Väsbyhem reste till Marbella - slutnotan 1 051 955 kronor