Annons

Del av en representativ mix

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg I år gick valberedningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg i mål. Av de tolv ombud som skickas till förbundsstämman är hälften kvinnor och två har utländsk bakgrund.

Inför förra stämman 2014 sa valberedning i BohusÄlvsborg-Skaraborg att de gjort vad de kunnat. Men att hitta någon representant med annan bakgrund än svensk, det gick inte.

Det uttalandet fick det att koka i Greta Cojocaru, aktiv i Hyresgästföreningen sedan 1992.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är klart att det finns! Men man måste ställa frågan.Varje utbildning jag har gått så har det funnits utlandsfödda där. Så jag vet att det är så.

I år är Greta Cojocaru själv ett av ombuden som ska representera regionen. Hon fick frågan av sin styrelseordförande och tackade ja direkt. Även om det är premiär för henne på stämman så är hon ingen nybörjare när det gäller förtroendeuppdrag.

Annons

– Jag sitter på 16 poster idag. Jag är aktiv både fackligt och politiskt, säger hon och skrattar.

Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

Valberedningen har lyckats även när det gäller fördelningen mellan män och kvinnor. I år är de lika många. Även medelåldern är sänkt från 55 år till 42 år. Arne Nilsson, ordförande i den nya valberedningen tycker inte att det varit svårt att få till en representativ grupp.

– Man kan inte bara gå på de nominerade. Man måste leta lite själv också. Då går det att hitta. Jag vet inte varför man inte gått i mål med det här tidigare.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåBristande mångfald väcker debatt i Västsverige

Läs också Stor oro inför chockhöjd hyra Spriten borta när bostadsbolagen bjuder på fest Bolag bjöd på dyra viner och magdans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.