Annons

Den höga hyran blev en vinst

Krokom Hyresrättens dag som hölls för första gången i Krokom firades med kolbullar, trubadur och ponnys. En månadshyra lottades ut – till en mycket glad vinnare.
Foto: Hyresgästföreningen
I helgen uppmärksammade Hyresgästföreningen sina hyresgäster med mat och sång.

Cirka 200 Krokombor kom till parken i centrala Krokom för att fira Hyresrättens dag förra lördagen. Det bjöds på kolbullar och underhållning med trubaduren Lasse Grahn. För barnen arrangerades ponnyridning och ansiktsmålning.

Det var första gången Hyresrättens dag hölls i Krokom. Hyresgästföreningen var huvudarrangör och medverkade gjorde även Krokoms Internationella vänförening (KIV), Fröjas trädgård, Krokoms Byförening och Fristad som skötte kaféverksamheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samband med festligheterna gjordes en undersökning bland hyresgästerna där de fick svara på frågor om sitt boende och poängsätta boendemiljön.

– Det var väldigt lyckat. Det kom mycket folk och det var många som anmälde sitt intresse för att engagera sig i sina bostadsområden, säger Tarmo Makslahti från Hyresgästföreningen.

Alla hyresgäster som deltog i enkäten var också med i en dragning om en månadshyra upp till fem tusen kronor.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Av de 61 enkätsvaren drogs Gunilla Eriksson från Krokom som vinnare. En mycket glad sådan!

– Jag blev helt chockad! Otroligt roligt! Jag hade helt glömt bort tävlingen och trodde att Hyresgästföreningen ville värva mig som medlem när de ringde upp igår, säger hon till Hem & Hyra.

En vinst kommer kanske alltid lägligt, men i Gunillas fall sammanföll vinsten lämpligt nog nära inpå hennes 50-årsdag.

Läs ocksåNy vd för Krokomsbostäder

– Bästa födelsedagspresenten! I min familj har vi aldrig haft mycket pengar att röra oss med och är inte vana vid stora dyra presenter.

Gunilla bor i en tvåa med en hyra på 4 500 kronor. En avgift som Hyresgästföreningen står för nästkommande månad.

Annons

– Jag har bott i min lägenhet i 24 år. Jag trivs bra, men jag tycker inte servicen har höjts i samma takt som hyran om jag säger så. Men för en månads skull kan man ju vara glad över den höga hyran!

Blir det något utöver det vanliga nu då?

– Jag har aldrig vunnit så här mycket pengar, men de måste nog ändå gå till underhåll av bilen… och kanske lite nya kläder.

Läs också Ny vd på plats för Östersundshem Östersundshems nya vd plockas från Krokomsbostäder Hyresgäster får köpa sina lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.