Annons

Detta vill kandidaterna

Västra Götaland Fem personer kandiderar till posten som regionordförande i Västra Sverige. Men vilka är de och vad vill de göra om de blir valda?
Foto: Gustaf Görfelt/Privat
Anders Grund, Kristofer Lundberg, Pia Fridström, Bengt Svensson och Martina Enghardt kandiderar alla till regionordförande i Västra Sverige. Valet äger rum på årsmötet den 21 april.

Martina Enghardt, 32 år, Kållered
”Jag vill ha ett bredare samarbete mellan alla led i föreningen, från lokalförening till föreningsnivå och regionstyrelse. Vi borde träffas oftare och göra saker tillsammans. Regionstyrelsen ska inte sitta instängd i ett rum. Sedan tycker jag även att man ska fråga ledamöterna i regionstyrelsen mer vad de vill göra.”

Pia Fridström, 37 år, Guldheden
”Jag vill försöka lyfta upp alla de kompetenser som vi i vår folkrörelse har och skapa samarbeten över gränserna i vår förening. Vi borde också hitta enklare sätt att kommunicera digitalt för att få fler att bli delaktiga. Sedan vill jag satsa på utbildning för förtroendevalda så att fler känner sig trygga i Hyresgästföreningens organisation och förstår sammanhangen.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Anders Grund, 35 år, Mölnlycke
”Regionstyrelsen ska ha löpande möten med de olika föreningarna och föra en öppen dialog med dem. Förtroendevalda ska synas mer, inte bara tjänstemän. Regionstyrelsen ska leda tillsammans och skriva under debattartiklar tillsammans. Den ska bjuda in till samtal och stötta lokala föreningar så att vi kan behålla dem”.

Annons

Kristofer Lundberg, 35 år, Hammarkullen
”Jag vill återuppbygga Hyresgästföreningen till den kamporganisation vi en gång var. Folkrörelsen skulle stärkas av att återgå till sina historiska ideal. Jag vill se intern demokrati och ett kollektivt ledarskap i regionstyrelsen, där man delar på ansvaret.”

Bengt Svensson, 60 år, Frölunda
”Det viktigaste är att få upp våra lokala föreningar på banan, vi måste få färre vita fläckar. Kommer det en upprustning i ett område så ska vi ha en lokal förening som kan möta upp det. Sedan ska vi fortsätta jobba med frågor som verkligen är viktiga för hyresgästerna. Vad det sedan är, är olika för olika områden.”

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

LÄS MER:
Kamp om ordförandeposten i Storgöteborg

Annons

Valberedningen: ”Ingen kan matcha Kristofer Lundberg”

Läs också En sjungande regionordförande med stort hundintresse Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.