Annons

Dolda lägenhetsbordeller avslöjade i polisinsats

Malmö På en vecka grep polisen 21 misstänkta sexköpare. Samtliga avslöjades i lägenheter i Malmö som hade hyrts ut i andra hand via nätsajter. “Självklart finns ett par adresser till”, säger Jens af Forselles, gruppchef på polisen i Malmö.

Polisen spårade upp vad som beskrivs som “dolda miljöer” och spanade på tio adresser. Efter en veckas riktad insats misstänks nu 21 män för sexköp. Enligt polisen har sexhandeln gått via annonser på nätet. Och på samma sätt ska sexsäljarna ha kommit över lägenheterna där det har skett. Och detta utan att fastighetsägare eller hyresgäster vetat om det.

Det är från öst till väst. Lägenheterna har förmedlats genom uthyrningsförmedlingar, säger Jens af Forselles, gruppchef i lokalpolisområde norr i Malmö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Till höger: Jimmy Modin, presstalesperson på polisen i region syd, och Jens af Forselles, gruppchef i Malmö.

Insatsen har skett i samarbete mellan polisen i Malmö lokalt och på nationell nivå.

Det blev uteslutande lägenheter i det här fallet. Vi jobbar nära hotell i andra fall och får information när det förekommer där, säger Jens af Forselles.

Annons

Enligt polisen rör det sig om kvinnor från Östeuropa som kommit till Sverige för att sälja sex. I bakgrunden finns även misstankar om organisatörer eller medhjälpare som tjänat pengar, så kallade kopplare. Men det finns däremot inga misstankar mot hyresgäster eller fastighetsägare.

Läs ocksåHyresvärden om sexhandeln i sitt hus: ”Det är för jävligt”Lars Idoff, vd Idoff Fastighets AB

Hyresgäster som hyr ut i andra hand, utan tillstånd, eller låter prostitution pågå i en lägenhet riskerar att förlora sitt kontrakt. Hem & Hyra har tidigare rapporterat om flera fall av den typen i Malmö. Ibland med förgreningar till andra delar av landet. I början av hösten hamnade ett liknande fall i hyresnämnden efter att hyresgästen hade sagts upp.

Enligt Jens af Forselles har lägenheterna i den senaste insatsen hittats över hela Malmö och i olika typer av fastigheter. Det finns uppgifter om andra adresser och nya insatser är att vänta.

Annons

Självklart finns ett par adresser till. Men det rör på sig hela tiden. Då vi är någonstans flyttar de på sig, säger Jens af Forselles.

Läs ocksåSexhandel, skatteslarv och ocker – här är hyresbordellen mitt i MalmöSexhandel i hyreshus
Läs också Arbetslös 37-åring hade fyra extralägenheter för prostituerade – döms till fängelse Två bordeller i samma hus – hyrde för 700 kronor per dygn Hyrde ut lägenhet till prostituerade via mellanhand – därför larmade grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.