Annons

Dom: Tidigare svartlistade hyresvärden tvingas betala 20 000 kronor

Malmö Han har utsetts till en av landets värsta värdar av Hem & Hyra och förlorat förvaltningen över sitt hus. Nu döms Malmövärden till böter på 20 000 kronor för att ha missat att lämna in en fuktutredning i tid.
Lagbok och de två husen på Rosenlundsgatan som ägs av Dragan Davidovic.
Foto: Anders Paulsson

Problemen och bristerna i hyreshuset på Sofielund i Malmö har varit både många och långdragna. Fastighetsägaren Dragan Davidovic hade både miljöförvaltningen och Hyresgästföreningen efter sig innan han för fyra år sedan förlorade rätten att själv förvalta fastigheten. Han tvingades att ge upp huset, enligt ett beslut i Svea hovrätt, men fick själv utse en förvaltare.

Nu har han fått tillbaka förvaltningen men miljöförvaltningen har fortsätt att ställa krav på honom. I vintras beslutade de om ett vite på 20 000 kronor för att han slarvat med att lämna in en fuktredning, som gäller köket i en av lägenheterna fastigheten. Nu har Mark- och miljödomstolen i Växjö slaget fast vitesbeloppet i en dom: det ska betalas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Hyreshuset på Rosenlundsgatan i Malmö.
Hyreshuset på Rosenlundsgatan i Malmö.

”Jag tycker jag sköter förvaltningen”

Hyresnämnden har tidigare beslutat om åtgärdsföreläggande och miljöförvaltningen har även tidigare dömt ut vite. Det har handlat om eftersatt underhåll, bristande ventilation och mögelskador. Hyresvärden, Dragan Davidovic, har varit till största delen oförstående till den omfattande kritiken och han har gjort försök att komma tillrätta med problemen, men aldrig riktigt kommit i mål.

Annons

Bakom honom ligger också en konflikt kring hyresnivåerna. Hyresnämnden beslutade att sänka hyran för den familj som bor i villadelen av fastigheten från 15 000 kronor till 8 750 kronor i månaden.

I början av året Hem & Hyra Dragan Davidovic till en av landet värsta värdar. Det kommenterade han såhär:
– Det är för jävligt att ha hamnat på listan. Numera tycker jag att jag sköter förvaltningen.

Annons
Läs ocksåNy förvaltare klar för ökänd Malmöfastighet

Hem & Hyra har inte kunnat nå honom nu.

Läs också Svartlistad Malmövärd slipper vite på 100 000 kronor Förvaltare tar över skandalhus - hyresvärden vill själv flytta in Dom: Malmövärd förlorar förvaltningen av sitt hus Omskriven hyresvärd riskerar vite på 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.