Annons

Dömd bostadsbedragare tvingas betala pengar till MKB

Malmö 34-åringen dömdes till fängelse efter att ha agerat hyresvärd och lurat bostadsökande på pengar. Nu tvingas han själv betala tillbaka pengar till sin egen hyresvärd.

Han har numera sin adress på en anstalt i Västervik. Där sitter 34-åringen efter att tidigare i år ha dömts till fängelse för en rad bedrägerier kopplade till en lägenhet.

Kravet som nu riktas mot honom rör fem månaders obetalda hyror för en annan bostad. En hyresrätt som ligger i Västra hamnen på en av Malmös mest attraktiva adresser. Det rör även städkostnader samt ersättning för skador i bostaden och störningar av boende i huset.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

 

Drygt 95 000 kronor, så mycket vill det kommunala bostadsbolaget i Malmö ha av bedragaren. Han får även stå för kostnaderna som värden fått genom att driva målet i domstolen. Ett helt rimligt krav, enligt tredskodomen i Malmö tingsrätt. Vad 34-åringen själv tycker är oklart eftersom han inte har svarat på MKB:s stämning.

Annons

I april dömdes 34-åringen till tre års fängelse för en rad bedrägerier. Det handlar bland annat om en bostadsrätt på Köpenhamnsvägen i Malmö. 34-åringen bodde där i andra hand och försökte sedan hyra ut den i tredje ledet, till över 20 personer samtidigt.

Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Han lade ut annonser i sitt eget namn och flera personer nappade och betalade flera hundra tusen kronor i förskott. Det var bland annat nyanlända flyktingar, bostadsökande från andra delar av landet och utländska studenter som drabbades.

34-åringen dömdes även för annonsbedrägerier på nätet och för att ha försvunnit med leasade fordon och maskiner. Han erkände på samtliga punkter men menade att han varit pressad och hotad av kriminella. Domen från april landade på tre års fängelse.

Annons

Den 34-årige bedragaren kastades ut från den andra bostaden, i västra hamnen, under våren efter att hyrorna slutat komma in till MKB. Han har nu en månad på sig att höra av sig om han skulle vara missnöjd med domen.

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.