HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Dystert besked för hyresgästerna i Gärsnäs

Simrishamn Hyresvärden Salana får lov att höja hyrorna med 40 procent. Det har hyresnämnden beslutat.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyresstriden i Gärsnäs. För ett par år sedan tog hyresvärden Salana över några slitna hus från 90-talet med sammanlagt nio lägenheter. Trots att inte mycket gjorts sedan husen byggdes ville man höja hyrorna kraftigt. Hyresgästerna och Hyresgästföreningen protesterade men nu ger alltså hyresnämnden värden rätt.

Hyresnämnden har tittat på hyrorna hos Simrishamnsbostäder som har lägenheter i närheten och gjort en allmän skälighetsbedömning för att komma fram till den nya hyran. Invändningen från hyresgästerna att Simrishamnsbostäder har en betydligt bättre fastighetsservice tog hyresnämnden ingen hänsyn till.

Läs ocksåNya hyror klara i Simrishamn

Hyresgäster har tidigare i Hem & Hyra vittnat om dragiga och otäta lägenheter och kostsamma elräkningar eftersom uppvärmningen sker genom elbaserad golvvärme. Ingen billig lösning för de boende som under den kalla årstiden få elräkningar på upp mot 4 000 kronor i månaden.

Annons

Kallhyrorna höjs nu retroaktivt från den 1 september i år med upp till 44 procent. För trerummarna innebär detta en hyreshöjning från 4 100 kronor till 5 600 kronor i månaden. Den nya hyran trappas in så att full hyran ska betalas från och med den 1 januari 2013.

Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen, beklagar beslutet från hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåNy hyra klar i Simrishamn

– Det här är ett tråkigt besked för hyresgästerna. Många har redan valt att flytta. Och det är ju inte mycket till intrappning när de ska betala hela höjningen redan från årsskiftet.

Läs också Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent Så mycket höjs hyrorna i Simrishamn Simrishamnsbostäder och Ystadbostäder vill höja hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.