Annons

Einar Mattsson köper 1 200 lägenheter i Hjulsta

Stockholm Svenska Bostäder säljer alla sina 1 200 lägenheter i Hjulsta till familjeföretaget Einar Mattsson för 600 miljoner kronor. Därmed försvinner allmännyttan från Hjulsta.– Vi kan ägna mer intresse åt Hjulsta än vad stora Svenska Bostäder kan göra, säger företagets vd Stefan Ränk.

Han försäkrade att bolaget inte har några planer på att riva bostadshus i Hjulsta och tycker att stommarna i husen, som byggdes på plats 1970, är i gott skick.

– Vi har ett program för upprustning på 500 miljoner kronor under 15 års tid. Men några färdiga planer finns inte ännu, bland annat ska vi titta på hur vi ska göra med loftgångarna. Stambyten tror vi dock inte blir aktuella förrän om tidigast fem år, säger Stefan Ränk.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Byggmästarföretaget Einar Mattsson äger sedan tidigare 4 000 lägenheter i Stockholm, bland annat 148 lägenheter i grannområdet Tensta. Men Stefan Ränk tror inte att företaget är särskilt välkänt bland de boende i Hjulsta.

Företaget har gott rykte som hyresvärd, men hyresgästerna kan räkna med en del hyreshöjningar.

Annons

– Det är klart att vi hoppas på det, medger Stefan Ränk.
Frågan är då hur de boende ska få ha synpunkter på vad som ska renoveras och i vilken utsträckning.

Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.

– Vi samarbetar sedan tidigare med företaget Aktiv Bo som jobbar med att ta reda på vad hyresgäster tycker. Vi vill ju också ha de rätta svaren, så att vi gör rätt saker, säger Stefan Ränk.

Den 2 april ska företaget ha ett informationsmöte med de boende i Hjulsta.

Einar Mattsson är också intresserat av att delta när det ska byggas nytt längs E18 i Hjulsta i framtiden.

Annons
Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

– Där kan det bli tal om bostadsrätter. Men det vi nu köper har vi tänkt ska förbli hyresrätter, säger Stefan Ränk.

Einar Mattsson tar över husen i Hjulsta tidigast den 1 juli.

Läs också Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.