Annons

Externt bolag ska hitta ny vd åt MKB

Malmö Sugen på att söka ett chefsjobb med månadslön på över 100 000 kronor? Vill du bygga mycket och basa över Skånes största allmännytta? Glöm det. Det går inte att söka jobbet som vd för MKB. I stället för att annonsera ut tjänsten headhuntar en rekryteringsfirma toppkandidater till det lediga vd-jobbet.
Vem kommer att ersätta Terje Johansson som vd för MKB i Malmö?

Terje Johansson sade upp sig i höstas för att återvända till Göteborg och en vd-tjänst hos allmännyttan där. Just nu pågår rekryteringen av en ny vd till MKB men någon tjänst har inte annonserats ut. I stället har MKB anlitat en rekryteringsfirma som headhuntar lämpliga kandidater. Hur långt processen har kommit är Lars-Erik Lövdén (S), styrelseordförande för MKB, hemlighetsfull kring men han räknar med att rekryteringen ska vara klar i slutat av februari. Kravprofilen är gedigen. En ny vd ska bland annat:

  • Förstå allmännyttans roll
  • Förstå hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • Ha kompetens inom ekonomi, bostadsfrågor, nyproduktion och förvaltning.

Bostadsbyggandet kommer att vara fortsatt högt och MKB står inför flera större byggprojekt: det gamla fängelset på Kirseberg, Jägersros travbana där det ska bli 4 000 bostäder samt nybyggnation i anslutning till Rosengårds station.

Annons

– MKB står inför många stora utmaningar. Ägardirektiven är tydliga och nyproduktionstakten är hög, säger Lars-Erik Lövdén.

Den nya vd:n ska förutom att vara beredd på höga krav på bostadsbyggande samtidigt ”värna förvaltningen”.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar MKB:s vd slutar - flyttar till Göteborg MKB sålde 1 660 hyresrätter - här hamnade pengarna Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.